Ekonomi ‘Türkiye ve dünyada her yerde olacağız’

‘Türkiye ve dünyada her yerde olacağız’

29.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, 2024 yılı için yaptıkları çalışmalar ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

‘Türkiye ve dünyada her yerde olacağız’

İSMAİL ŞAHİN - Yıldırım, bu yıl 37. yılını dolduran TÜGİAD’ın 410’u aktif, 500’ü onursal olmak üzere bine yakın üyesi ile 450 binin üzerinde istihdam yarattığını, 60 milyar dolarlık yurt içi ve yurt dışı ticaret hacmi ile Türkiye Gayrı Safi Milli Hasılası’nın yüzde 8’lik kısmını temsil ettiğini belirtti. Yıldırım, “2023 zor geçti ama 2024 yılından umutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Her kıtada şube 

TÜGİAD, dünya genelinde 18’den fazla ülkede temsilciliği ve İstanbul merkez olmak üzere Ankara, Bursa, Eskişehir ve Ege şubeleri ile faaliyetlerini sürdürüyor. 2024 yılında bölgesel çalışmalara ağırlık vererek her bölgede bir temsilcilik oluşturacaklarını kaydeden Yıldırım, “Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz şubelerini de hizmete açarak, 2025 yılı sonuna kadar 7 bölgede şubeleşmemizi tamamlayacağız. Sayıları 18’i bulan yurt dışı temsilciliklerimizi de şubelere dönüştüreceğiz. 2024 yılı sonuna kadar Balkanlarda, Çin’de ve Birleşik Krallık’ta ilk üç şubemizi açacağız. 2025 yılı içinde de kalan tüm kıtalarda bir şubemiz olacak ve ülkeler arası ilişkileri o şubeler üzerinden yürüteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk devletleri açılımı

Türk devletlerini bir araya getiren Türk Devletleri Teşkilatı’nın siyasal açıdan öneminin yanı sıra ekonomik açıdan da önemli bir potansiyel barındırdığına işaret eden Yıldırım, “Türk Devletler Teşkilatı, geleceğin gücünü temsil ediyor. Kuracağımız koordinatörlük ile de üyelerimizin ve genç girişimci iş insanlarımızın bölgeye ilgisini çekmek için bir dizi projeyi hayata geçireceğiz” dedi.