Ekonomi Türkiye’ye güvenen çok kârlı çıkacak

Türkiye’ye güvenen çok kârlı çıkacak

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yatırımcıları Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok kârlı çıkanlar olacak” dedi.

Türkiye’ye güvenen çok kârlı çıkacak

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası yatırımcılar ve tüm finans çevrelerini Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ederek, “Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok kârlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, grup konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstihdamda 28.5 milyon kişiyle tarihi bir zirvede bulunulduğunu kaydenen Erdoğan, iş gücüne katılım oranının hızla arttığını, bu büyük istihdam rakamına rağmen işsizliğin yüzde 10’lar seviyesinde olduğunu ve yakında bunu da tek haneli rakama indireceklerini söyledi.

Desteğe hazırız

Yemin töreninin ardından resmen yürürlüğe giren yeni yönetim sistemiyle, her alanda olduğu gibi ekonomide de hedeflerine kararlılıkla yürüyebilecekleri bir zemine kavuştuklarının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye, potansiyeline ve hedeflerine yakışmayan bu finans fotoğrafından inşallah en kısa sürede çıkacaktır. Nice sıkıntıların üstesinden gelen, nice zaferlere imza atan Türkiye bunu da başaracaktır. Buradan uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları, tüm finans çevrelerini Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Bu ülke, kendisine itimat edip yatırım yapan hiç kimseyi hayal kırıklığına uğratmamıştır.

Haberin Devamı

Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Devlet olarak tüm yatırımcılara, tüm finans çevrelerine her türlü kolaylığı göstermeye, her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde sırf bu amaçla özel ofisler kuruyoruz. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır. Bu yıldan başlayarak ekonomideki hedeflerimize doğru adeta koşar adımlarla yürüyeceğimize yürekten inanıyorum.”

‘Büyük ekonomik kazanımlar elde edeceğiz’

Erdoğan, “Bugün Türkiye, bölgesinin ve dünyanın itibarlı bir ülkesi haline gelmişse bunda en büyük pay, milletimize olan inancımızdır” dedi. Türkiye’nin sadece siyasi özgürlüğünü değil, ekonomik özgürlüğünü de korumanın mücadelesini verdiklerini dile getiren Erdoğan, “Elbette krizlerin faturasını ödedik ve ödüyoruz. Tüm milletimiz emin olsun ki kazandıklarımız karşında bu faturanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. İnşallah çok yakında ekonomik olarak da çok büyük kazanımlar elde edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını, gelişmesini engelleyemiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Haziran sonu itibarıyla yıllık ihracatın 161.5 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4’lük bir büyüme oranıyla geçtiğimiz yıldaki seviyeyi koruduk. Bireysel emeklilik sisteminin fon büyüklüğünün 81 milyarı geçmesi, katılımcı sayısının 7 milyonu bulması da önemli bir gelişmedir. Diğer taraftan ücretli çalışanların milli gelirden aldıkları pay, geçtiğimiz yıl yüzde 39 ile tarihimizin en yüksek oranına ulaştı. Emeklilerimize vermeye başladığımız bayram ikramiyeleri ve diğer sosyal yardım ödemelerimizle bu oran, daha da yükselecektir.”

Turizmde rekor

Turizmde çok hareketli ve bereketli bir sezon yaşandığını belirten Erdoğan, turizm gelirlerinde rekor kıracaklarını vurguladı. Erdoğan, “Merkez Bankası rezervlerimiz bayağı düşmüştü. Şu an 102 milyar dolara çıkarak yeniden bir toparlanma başladı” dedi.

IMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcu 2013’te sıfırladıklarını vurgulayan Erdoğan, “Bizden önceki iktidarların hepsi borçlandı. IMF’nin kapısında delikli kuruş için para istediler ama biz bunların hepsini sildik süpürdük. İç borçlanma vademizin halen yüzde 70 civarında olması, piyasaların hazinemize olan güveninin işaretidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlam hamle hızlı ilerleme

Türkiye’nin dünyada milli gelirle 17., satın alma paritesine göre 13. sırada olduğunu belirten Erdoğan, sağlam bir hamle ile bu sıraların hızla ileriye taşınabileceğini söyledi.