Ekonomi TÜRKİYE’YE NOT YAĞIYOR

TÜRKİYE’YE NOT YAĞIYOR

25.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye 4 kuruluştan ‘yatırım yapılabilir’ notu geldi. Fitch, Moody’s ve Japon JCR’ın ardından Kanadalı kredi derecelendirme kuruluşu DBRS de Türkiye’nin kredi notunu ‘yatırım yapılabilir’ seviyeye olarak açıkladı.

TÜRKİYE’YE NOT YAĞIYOR

Analistlere göre, kredi notunu yatırım yapılabilir notun bir basamak altında tutan S&P de önümüzdeki günlerde not artıracak.
Not artışları sonrası özellikle uzun zamandır Türkiye’yi izleyen yatırım için bekleyen yatırımcıların, “işte Türkiye artık yatırım yapılabilir bir yer” demelerine neden olacağına işaret eden ünlü emtia yatırımcısı ve finans uzmanı Jim Rogers şunları söyledi:
“Tabi ki yatırım yapmak için tek belirleyici kredi notu değil ama not artırımı pozitif bir etken. Türkiye’nin kredi notunun uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından “yatırım yapılabilir” seviyeye yükseltilmesi son derece önemli. Ben Türkiye’nin notunun ’yatırım yapılabilir’ olmasının pozitif bir gelişme olarak görüyorum.”

S&P’den Türk şirketlerine övgü
Bu arada S&P, ekonomide koşulların iyileşmesi ve yatırımcıların getiri arayışına bağlı olarak Türkiye’deki şirketlerin küresel sermaye piyasalarından sağladığı fonlamayı çeşitlendirebileceğini kaydetti.
S&P tarafından yatırımcıların şirket tahvillerine ilgisi hakkında hazırlanan raporda yatırımcıların Türkiye’deki şirketlerin yurtdışına yönelik tahvil ihraçlarına yoğun talep geldiğine dikkat çekildi.