29.09.2016 - 16:58 | Son Güncellenme:
(AA)
Türkiye'de üretilen Hyundai i10 Paris'te görücüye çıktı. Hyundai’nin üç yeni modelini sergilediği Paris Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği tamamen yenilenen i30 ve modelin performans konsepti RN30 oldu. Ayrıca A segmenti modeli i10 da yeni görüntüsü, artan güvenlik ve teknolojik özellikleriyle dikkati çekti.
Gövdesi İzmit’te üretilerek markanın Almanya’daki tesislerinde geliştirilen 2017 Hyundai i20 WRC de coupe karoseriyle ilk kez görücüye çıktı. Markanın teknoloji alanında adını duyurduğu ve geleceğin teknolojisi olarak öne çıkan elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid IONIQ de fuarda sergilendi.
Hyundai standında yeni i10’un tanıtımını yapan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl planlananın üstünde üretim yapıldığını belirterek, markanın yılı 233 bin adetle tamamlayacağını söyledi.
Ali Kibar ayrıca, bu rakamın 100 binin i10 modeline ait olduğunu, ihracat rakamının ise 210 bin şeklinde gerçekleşeceğini vurguladı.