Ekonomi Türkler Miami’de ‘konut’ peşinde!

Türkler Miami’de ‘konut’ peşinde!

02.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk Amerika temsilciliğini Miami’ye veren Turyap, ev sahibi olmak isteyen Türklere yatırım yapmak ve oturmak için konut satıyor.

Türkler Miami’de ‘konut’ peşinde

Türkiye’den Miami’ye yoğun talep olduğunu anlatan Turyap Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy, genellikle 150-300 bin dolar arasındaki apartman dairesi ya da müstakil konutların tercih edilerek, kiraya verildiğini söyledi. Yarsoy, “Lüks konut tercihi de oluyor. Bunun dışında Amerika’dan İstanbul’a ise kurumsal talepler var. Bunların da somutlaşmasını bekliyoruz” dedi.
325 temsilcilik ile bu alanda sektöründe liderliği elinde bulunduran Turyap, yurtdışına da açılan ilk emlak sistemini hayata geçirdi. Şu anda yurtdışında 7 temsilcilik ile bulunan Turyap, Atina, Rotterdam, Brüksel, Bakü, Kıbrıs gibi Türklerin yoğun talebi olan noktalara öncelik verdi. Yarsoy, Atina temsilciliğinde karşılıklı işlemler yapıldığını belirterek, “Oradaki Türk vatandaşlarının buradaki gayrimenkulleri ya da buradan gidecek Türk vatandaşlara orada ev buluyorlar. Ayrıca Atina’ya Türkiye’den gitmiş Rumlar buradan tekrar ev almak istiyorlar. Temsilcimiz özellikle Türkçe kullanmak istedi, şu anda yapım aşamasında ama her şey Türkçe” diye konuştu. Yeni temsilcilikler de vereceklerini anlatan Yarsoy, “Amsterdam’dan çok büyük bir talep var. New Jersey’de olacağız” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Satışlar çeperlerde

Gayrimenkul sektöründe satışın özellikle İstanbul’un gelişen bölgelerine kaydığını belirten Yarsoy, “İşlerin durgun olduğu söyleniyor. Eskimiş binaların olduğu merkezde böyle. Ama şehrin dış çeperlerine doğru yeni konutlarda, fiyatları doğru belirlenmiş yerlerde satış hızı sürüyor. Fiyatları 3 bin 500-4 bin lira olan yerlerde satış çok iyi” dedi.

Nüfusu 50 bini geçen her yerde olacak

Bir temsilcilik kampanyasına başladıkları bilgisini veren Oğuz Yarsoy, temsilcilik sayısını 2018 sonuna kadar 500’e, uzun vadede bine çıkarmayı planladıklarını, nüfusun 50 binin üzerinde olan her yere temsilcilik vermeyi hedeflediklerini söyledi. Temsilerin sıkı denetlendiğini belirten Yarsoy, temsilcilik denetimlerini ‘gizli müşteri’ olarak yaptıklarını anlattı.