Ekonomi TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Ucuz tatil kredisi istiyoruz

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Ucuz tatil kredisi istiyoruz

14.03.2009 - 13:33 | Son Güncellenme:

.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Ucuz tatil kredisi istiyoruz

SİNOP’ta bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümetin iç turizmi canlandırmak için halka ucuz tatil kredisi vermesini istediklerini söyledi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sinop’a gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Sinop Belediye Meclisi'nin kararı ile ‘Sinop'un fahri hemşehrisi' oldu. Ulusoy'a ‘Fahri hemşehrilik beratı' Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda törenle verildi. Törene Vali Hakan Güvençer, AKP Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Levent Bat ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bugüne kadar kendisine verilen en güzel hediyenin Sinoplular tarafından fahri hemşehrilik ile taltif edilmesi olduğunu kaydetti. Tören ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başaran Ulusoy, ekonomik daralmanın sektörü etkileyeceğini anlatırken şöyle dedi:
“Bundan en fazla etkilenen sektörlerin başında turizm geldi. Akdeniz çanağında krizden en fazla faydalanacak ülke konumuna girmek istiyoruz. Yabancılar, kriz dolayısıyla tatil için uzun mesafeler yerine yakın mesafeleri tercih edecek. Yakın mesafelerin başında Mısır, Tunus ve Yunanistan var. Bunları rakip olarak görmüyoruz. Çünkü biz kalite bakımından öndeyiz. Biz de otel yaşı 6- 6.5 yaş sınırında. Yunanistan 21, Fransa 24, İtalya 27, İspanya 30 yaşına girmiş. Dolayısıyla genç otel yapımız var. Bunu bütün sektörlere moral verecek sektör olarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”
Hükümetten teşvik ve destek beklemediklerini belirten Ulusoy, ancak rekabet ettikleri ülkelerle aynı şartların sağlanmasını istediklerini anlattı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, şöyle devam etti:
“Teşvik istemiyoruz, destek istemiyoruz, rekabet ettiğimiz ülkelerdeki aynı şartları istiyoruz. İç turizmin canlanması için vatandaşımıza ucuz tatil kredisi verilmesini istiyoruz. Turzimden para kazanmak ve ülkenin gençlerine iş vermek istiyoruz. Genç işsizlere imkan sağlayacak sektör turizm sektörüdür.”
Ulusoy, daha sonra karayolu ile İstanbul’a döndü.