Ekonomi Üç katlı tünelde proje ortaya çıkıyor

Üç katlı tünelde proje ortaya çıkıyor

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Üç katlı tünelde proje ortaya çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Boğazı’nı yer altından geçecek Büyük İstanbul Tüneli’nde proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi. TRANSİST 11. İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye genelindeki ve İstanbul’daki altyapı yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Turhan, üç katlı tünele de değindi. Turhan şunları söyledi:

Haberin Devamı

İlçeler bağlanacak

“İstanbul Boğazı’nı yer altından geçecek Büyük İstanbul Tüneli’nde proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu projeyle dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Tek geçişte, tek tünel halinde, 3 katlı tünel inşa edeceğiz. Bu tünelle, Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yükü önemli ölçüde azalacak. Günde 6,5 milyon insanın kullanacağı toplam 9 farklı raylı sistem, ekspres metro ile birbirine bağlanacak. 30 kilometre uzunluğundaki İncirli-Gayrettepe-Altunizade-Söğütlüçeşme hattında ise 15 istasyon olacak. Bu tünel, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve Altunizade-Ataşehir-Sabiha Gökçen hatlarıyla tam entegre olacak. Vatandaşlarımız, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli’ni kullanarak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na tren değiştirmeden bir saatin altında ulaşabilecekler. Tamamlandığında İstanbul’un tüm ilçeleri, metro ile birbirine bağlanmış olacak.”

Haberin Devamı

Üç katlı tünelde proje ortaya çıkıyor

İngilizler çıkarma yaptı

Fuara bu yıl Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı Türkiye Ofisi kendi alanında öncü yedi firma ile birlikte katıldı. Akıllı ulaşım çözümleri geliştiren teknoloji ve inovasyon firması Transport Systems Catapult’un İş Geliştirme Direktörü Yolande Herbath, fuarın sektör için önemini vurgulayarak şöyle dedi:

“Tüm dünyada şehirlerde ve ulaşım ağlarında aynı sıkıntılarla karşılaşmak mümkün. TRANSİST 2018, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında bu sıkıntıların üstesinden gelmek için fikir ve bilgi alışverişinin sağlanması açısından bir fırsat sunuyor.”

30 dakikada havalimanı

İstanbul’da metro uzunluğunun yıl sonunda 233 kilometreye ulaşacağını belirten Turhan şu bilgileri verdi:

“Bakanlığımız tarafından İstanbul’da inşaatı sürdürülen raylı sistem hatlarının uzunluğu 143 kilometre. Gayrettepe-yeni havalimanı hattı ve Halkalı-yeni havalimanı hatlarıyla İstanbulluları yarım saatin altında İstanbul Havalimanı’na ulaştıracağız.”