Ekonomi Uçuk kaçık 2020

Uçuk kaçık 2020

08.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Uçan taksi, esnek ekranlı hoparlör, akıllı yoga matı, robot yapan pizza... Bunlar Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020’de tanıtılan ilginç ürünlerden sadece birkaçı. Fuarda yapay zekayı kullanan pek çok icat sergileniyor

Uçuk kaçık 2020

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020 kapılarını açarken, ilginç ürünlerin lansmanına sahne oluyor. 7-10 Ocak tarihleri arasında ABD Las Vegas’ta açık kalacak olan fuarda, uçan taksi, yapay zekalı yoga matı, esnek ekranlı hoparlör, tuvalet robotu, Sony’nin elektrikli otomobili gibi ürünler ilgi çekiyor.

Haberin Devamı

Esnek ekranlı hoparlör

Esnek ekranlı teknoloji cihazları yükselen bir trend. Önce cep telefonlarında görülen bu trend farklı cihazlarda da kendini gösteriyor. Bu alanda adından söz ettiren markalardan biri Royole. Flexpai adlı esnek ekranlı cep telefonuyla çok ilgi çekmişti.

Marka şimdi de esnek ekranlı ve kameralı hoparlörünü CES 2020’de tanıttı. 7.8 inç’lik esnek Amoled ekranı olan hoparlör, 30 Watt gücünde 360 derecelik ses kalitesine sahip. Esnek yapıdaki ekran silindirik şekli olan hoparlörün çevresini saracak şekilde tasarlanmış. Hoparlörün ayrıca dahili 5 MP’lik kamerası ve Amazon Alexa desteği var. Sesli komutları alan çift mikrofona da dahip. 2 GB Ram ve 16 GB depolama alanı bulunan Qualcomm Snapdragon 524 işlemci ile çalışıyor. Royole Mirage esnek hoparlör 899 dolarlık fiyatıyla, 2020’nin ikinci çeyreğinde satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Uçuk kaçık 2020

Uber’den uçan taksi

Hyundai ve Uber, uçan taksi projelerini CES’te görücüye çıkardı. Uber’in hava ulaşımı girişimi Elevate insiyatifine katılan ilk otomobil firması Hyundai oldu. Firmalar elektrikli kişisel araç olarak PAV sistemini duyururken, dört koltuklu olacak araçlar, saatte 60 kilometrelik hıza erişebilecek. Uber Elevate Başkanı Eric Allison, “Havacılık ortaklarımız olarak Embrare, Bell ve Boeing’le daha önce anlaşmalar imzaladık. Fakat Hyundai ilk araç partnerimiz. Global ölçekte yolcu otomobili üretim deneyimleri var. Hyundai’nin Uber Air araçlarını üretme potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Yüksek kaliteli, güvenilir hava araçlarıyla yolculuk başına maliyetleri düşürecekler. İlk olarak 2016’da tanıtılan Uber Elevate, hava taksisi projesiyle kentsel ve kırsal bölgeleri birbirine bağlayarak, yerden 300-600 metre yükseklikte hareket eden araçlarla trafik sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor.

Uçuk kaçık 2020

Robottan sıcak pizzalar

Las Vegas’taki fuarda pizzaları bir robot yapacak. Picnic adlı ABD Seattle merkezli girişimin bir yıl önce lanse ettiği pizza yapan robot sistemi bu yıl fuarda kullanılacak. Otomatik pizza robotu yapay zeka, bulut ve otomasyon teknolojilerini kullanıyor. Bir saat içinde 30.5 santimetre boyutunda 300’e kadar pizza yapma kapasitesine sahip. Robot, Seattle’de T-Mobile Park’ta da kullanılıyor. Yapay zeka kullanıldığı için robot devamlı öğreniyor ve pişirme konusunda çok esnek olabiliyor. Picnic’in pizza robotu modüler ve küçük alanlarda da kullanılabiliyor ancak çok büyük mutfaklara da entegre edilebiliyor. Picnic platformu büyük sayıda pizza yapımına odaklanıyor. Ancak gıdada farklı kategorilere de adapte edilebiliyor.

Haberin Devamı

Uçuk kaçık 2020

Sony’den sürpriz otomobil

CES’te pek çok otomotiv markası yenilikçi ve teknolojik modellerini tanıtırken, bu alanda bir süpriz de teknoloji firması Sony’den geldi. Sony Vision-S adlı elektrikli araç prototipini tanıttı. Firmanın Bosch, Blackberry, Continental, Nvidia gibi markalarla işbirliğine giderek geliştirdiği araç ilgi çekti. Aracın içinde ve dışında 33 sensör bulunuyor. Dijital ekranlar, ses sistemi ve ağ bağlantısıyla donatılmış.

Otomobil içindeki insanları tanıyabiliyor ve jestlerle eğlence sistemi kontrol edilebiliyor. Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, “Geleceğin mobilitesine katkıda bulunmak için çabalarımızı artıracağız” dedi. Firma bu aracı satışa çıkarıp çıkarmayacağını açıklamadı.

Haberin Devamı

Uçuk kaçık 2020

Uçuk kaçık 2020

Yoga matı akıllandı

Yoga sevenleri sevindirecek bir haber var. Yoga matları da artık akıllanıyor. Yapay zeka ve ona eşlik eden mobil uygulama kullanan YogiFi adlı mat, CES 2020’de ilgi çekiyor. YogiFi mobil uygulamasını kullanarak sanal bir eğitmenle size özel kişiselleştirilmiş program seçebiliyorsunuz. Vücut pozisyonunuza göre gerçek zamanlı geri bildirim almanızı da sağlıyor. Bu uygulama aynı zamanda sizin esnekliğinizi, gücünüzü ve dengenizi de takip edebiliyor. Yoga matı içine gömülü sensörleriyle ve Intelligent Fitness Mat’ın desteğiyle dünyanın ilk akıllı yoga asistanlarından biri olma özelliğini taşıyor. Matın önerdiği çalışma programları ise sertifikalı yoga eğitmenleri tarafından profesyonel olarak oluşturulmuş. Akıllı mat sayesinde yoga öğrenirken yanlış bir şey yapma olasılığınız azalıyor. YogiFi, ön siparişe açıldı.

Haberin Devamı

Uçuk kaçık 2020

Uçuk kaçık 2020

Tuvalet kağıdı getiriyor

Procter&Gamble tarafından geliştirilen Charmin adlı robot, tuvalette kağıtsız kalma devrini ortadan kaldıracak. İki tekerli robot koşup bir tuvalet rulosunu getirebilecek şekilde geliştirildi. 15 santimetre boyundaki robotun yüzü de çok sevimli bir ayıya benziyor. Çizgi film karakterlerini andırıyor. Firma robotun satışa çıkmayacağını sadece teknolojiyle neyin mümkün olabileceğini gösterdiklerini söyledi. P&G’den Marc Pritchard, “Otomobil şirketlerinin konsept araçları varsa bizim de konsept banyolarımız var” dedi.

Uçuk kaçık 2020

Uçuk kaçık 2020