Ekonomi Ulusoy'un Volvo projesine yalanlama

Ulusoy'un Volvo projesine yalanlama

12.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ulusoy'un Volvo projesine yalanlama

Ulusoyun Volvo projesine yalanlama

ULUSOY Holding'in Volvo ile ortaklaşa fabrika kuracağı beyanları, Volvo tarafından yalanlandı. Bir süreden beri Ulusoy yöneticileri, Volvo'yla ortak fabrika için yer aradıklarını söylüyordu.
Volvo yetkilileri, kendileriyle herhangi bir temasın sözkonusu olmadığını belirterek, "ortada Ulusoy'la birlikte üretim projesi yok" dediler. Volvo'nun Türkiye temsilicilerinin yanı sıra Santa Barbara'daki tanıtıma katılan Volvo tepe yöneticileri, böyle bir yatırımın gündeme gelmediğini, özellikle Ulusoy'la ortak üretimin sözkonusu olmadığını açıkladılar.
Bu arada Ulusoy'un çeşitli yayın organlarına yaptığı beyanlar üzerine Volvo, Ulusoy'a başvurarak bu beyanların sebebini öğrenmek istedi. Ulusoy yetkilileri, böyle bir açıklama yapmadıklarını, beyanları, basının kendilerine sormadan yazdığını söylediler.
Ancak Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Bursa'da arazisini satın aldıkları fabrikada önce otobüs ve çekici, 5 yıldan sonra da otomobil üreteceklerini" açıklamıştı. Bursa Valiliğinin karşı çıkması üzerine Eskişehir, Gaziantep, Şırnak, Zonguldak ve Çorum, fabrikaya talip olmuşlardı.
Öte yandan önceki gün Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy'u telefonla arayan Çorum Valisi Mustafa Yıldırım, Çorum'da her türlü olanağı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Vali Yıldırım'ın bu önerisini değerlendireceklerini ileri süren Saffet Ulusoy, fabrikanın yeri ile ilgili kararı Temmuz ayına kadar vereceklerini söyledi.
Bu haber üzerine bilgisine başvurduğumuz Volvo yetkilileri, kesinlikle böyle bir projenin bulunmadığını bir kez daha açıkladılar. Ulusoy'un ortada olmayan bir proje için illere otomobil fabrikası vaadinin altında yatan gerçek sebep ise öğrenilemedi.