Ekonomi Ünlülerin çorap üreticisi 15 ülkeye ihracat yapıyor

Ünlülerin çorap üreticisi 15 ülkeye ihracat yapıyor

17.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rapsodi Çorap firmasının sahibi Karslı işadamı Hüseyin Öztürk, markasını bugüne taşıyan ilk adımları öğrencilik yıllarında atar...

Ünlülerin çorap üreticisi 15 ülkeye ihracat yapıyor

KARS

Haberin Devamı

Kars’taki öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul’a gelir. Üniversite sınavlarına hazırlandığı 1980’ler, aynı zamanda Süleymaniye’de bir çorap atölyesinde çalışmaya başladığı yıllardır.
Haftasonları Topkapı’da işportacılık, bayram günlerinde ise tezgâhtarlık yapan Öztürk, kendi deyişiyle ekonomik şartlar yüzünden okuma hayallerini bir kenara bırakarak hayatla yüzleşir.
Kısa süre sonra çoğunluğu aile üyelerinden oluşan altı-yedi ortaklı bir şirket kurulur. Öztürk, çocuk denecek yaşta bu şirketin en küçük ortağı olmuştur. Üretimini pazarlayabilmek için 50’nin üzerinde şehir dolaşır ve 2004’e kadar bu tempoyla çalışmaya devam eder.
Sektördeki tecrübesini bir markaya taşıma kararında olan Öztürk, 2005’te Rapsodi Çorap’ı satın alır. “8 yılda markalaşmayı başardım” diyen Öztürk, ekliyor: “30 yılı aşkın bir zamandan beri üretim, pazarlama dahil çorap sektörünün her aşamasında çalıştım. Ancak lise sonrası başlayan ve bugünlere gelmemi sağlayan sürecin hayatımdaki önemi başkadır.”

Ünlü markalara üretim
Bugün İstanbul Beylikdüzü’nde 6 bin 500 metrekarelik fabrikada ayda yaklaşık 100 bin düzine çorap üreten Öztürk, Avrupa’da İngiltere, Fransa, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Avusturya, İrlanda ve Bulgaristan’ın da aralarında olduğu 15 ülkeye ihracat yapıyor.
Atletix, Victorinox, Joop, Clossed, Sox, Welness, Next, Zara, Newlook, Sainsbury, Dunnes, Topshop, Dorothy, Perkins, Tk-Maxx, Waitrose-John Lewis, Mexx, Airness, Cas, No Publik, Kappa Sergio Tacchini, Diadora gibi tanınmış markalar ve zincirler Rapsodi’nin üretimini tercih eden isimler arasında. Yurtiçinde ise hazır giyimde bilinen marka ve zincirlere Rapsodi markasıyla üretim yapıldığını belirtelim.
Öztürk’ün gelecek planları, markasının pazar ağını yurtiçinde ve yurtdışında genişletmek. Ancak, bu noktada firmasını çok fazla büyütmek istemediğini söyleyen Öztürk, asıl hedeflerinin üretimde çıtayı yükseltmek olduğunu dile getiriyor.
Yani önümüzdeki 5 yıl içerisinde medikal ürünlerden konforlu bir yapıya kadar uzanan yelpazede üretim yapılmaya başlanacak.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI GİRİŞİMLER

Haberin Devamı

Hüseyin Öztürk, 4 yıldır Çorap Sanayicileri Derneği’nin (ÇSD) başkanı. Haziran ayından bu yana Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun da (TMHGF) başkanı olan Öztürk, TMHGF çatısı altındaki sektörel ve bölgesel sivil toplum örgütlerine oryantasyonun yanı sıra proje odaklı çalışmalarla fayda sağlamayı amaçladıklarını söylüyor.
Bu açıdan finansta Halkbank ile mesleki eğitimde de İstanbul Kültür Üniversitesi ile yaptıkalrı işbirliği protokollerinin önemine değinen Öztürk, “TMHGF düzenlediği uluslararası fuarlarla da sektörün önemli branşlarını dünya ölçeğinde ön plana çıkarıyor. İF EXPO 2013 İstanbul Çorap, İç Giyim Fuarı ile İF Wedding Fashion Gelinlik, Damaklık ve Abiye Fuarı bu anlamda önemli uluslararası organizasyonlar arasındadır” diyor.

Ünlülerin çorap üreticisi 15 ülkeye ihracat yapıyor

KASTAMONU

Hayran olduğu konakta turizm koşusu başlattı

İksir Resort Town, Kastamonu’nun ‘güzel atlar şehri’ yüzünü temsil eden otellerden. Yaklaşık 100 yaşındaki bir Kastamonu konağının yanı sıra iki modern tesise de sahip. Komplekste spa’dan tenise, havuzdan basketbola onlarca modern etkinliğin tadını çıkarabilmek mümkün.
Ama daha çarpıcı olanı, Kastamonu Daday’daki bu doğayla iç içe alanda atlarla başınızı alıp Ilgaz’a ve belki de Küre’ye kadar 4 saatlik turlarla ilerleyebilmeniz. Ayrıca fayton turları ve atlı kızaklar da söz konusu ve dilendiğinde kapalı parkurlarda da at binme deneyimi yaşanabiliyor.
Aslında, İksir Restort Town’ı bir geri dönüş hikâyesi olarak tanımlamak da mümkün. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarını Kastamonu’da geçiren İksir Aydın’ın öğretmenlik mesleğinden emekli olmasından sonra kızı Ece Aydın ve eşiyle birlikte turizm yapmaya karar vermesi her şeyin başlangıç noktası olur.

Cumhurbaşkanı kaldı
Bu, onun büyük çabalardan sonra çocukluğunun rüya konağını satın alıp restore ettirerek 2010’da kapılarını turizme açması anlamına gelir. Tabii, Kastamonu’nun simgelerinden atları da dahil eder turizm atılımına. Otel, oldukça ilgi görmüş. En son ünlü misafiri ise Türkiye’nin tepesindeki isim olmuş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu’yu ziyaretinde bu otelde kalmış.