Ekonomi ‘V’ markalı projelerle yatırım atağında

‘V’ markalı projelerle yatırım atağında

23.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘V’ markalı projeler geliştirdiklerini kaydeden İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı, “Dört yatırım tamamlandığında toplam değeri 5.5 milyar TL’yi bulacak” dedi.

‘V’ markalı projelerle yatırım atağında

İsra Holding, yatırıma hız verdi. Gayrimenkul geliştirme, inşaat, enerji sektörlerinde faaliyet gösteren İsra Holding, ‘V’ markalı projeler geliştiriyor. AVM yatırımı için İstanbul Başakşehir’i seçen İsra Holding, villa ve apart yatırımı için Bolu’yu tercih etti. İki yeni projenin yanı sıra Başakşehir’de Palladium AVM’yi satın aldıklarını ve yine aynı ilçede eğitim tahsisli bir arsa proje planladıklarını belirten İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı, “Dört yeni yatırım tamamlandığında toplam değeri 5.5 milyar TL’yi bulacak” açıklamasında bulundu. Bolu-Mudurnu’da hayata geçen ‘V Orman Resort’ turizm kompleksi hakkında bilgi veren Tavlı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“70 adet villa, 46 adet delux apart, 5 yıldızlı otel, termal su, sosyal tesisler, dinlenme alanları, cami ve kütüphanenin yer aldığı V Orman Resort’ta projeyi çevreleyen yaklaşık 40 hektarlık mesire alanı bulunuyor. Bölge turizmine ve istihdama katkı sağlayacak projede yer alan villa ve apartlar hisseli gayrimenkul modeli ile satışa sunuluyor. Hisselerin satışı, minimum bir hafta ve tam satışı da 52 hafta olacak şekilde planlandı. Termal otel kısmı ise 5 yıldızlı otel konseptinde hizmet verecek.” Projenin birinci etabının bu yılın sonunda hizmete açılacağını belirten Tavlı, bu yatırım ile doğrudan ve dolaylı olarak 1500 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

14 ülkeden yatırımcı

V Mall İstanbul projesini, Başakşehir’de Emlak Konut GYO’dan alınan arsa üzerinde hayata geçirdiklerini dile getiren Tavlı, “Özsermaye ile çoklu ortaklık yapısına sahip projemizde şu an 14 farklı ülkeden yatırımcımız bulunuyor. Ortaklarımız, V Mall İstanbul’dan hisse satın alarak yatırımını gerçekleştiriyor. Hisse alan yatırımcılarımız güçlü ve büyük bir projenin ortağı olarak AVM içerisinde yer alan işletmelerle sürdürebilir yüksek gelir elde edecek. Projemize başta Körfez ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden yatırımcıların ilgisi devam ediyor. Geliştirilen modelde ülkemize doğrudan döviz girdisi sağlanarak ekonomiye ve istihdama katkı sunulması planlanıyor. 400 hissedarlı olarak planlanan AVM 2024’ün ilk çeyreğinde hizmete açılacak. Projemiz tamamlandığında yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi. 45 bin metrekareden fazla kiralanabilir alana, 160 mağazaya sahip AVM’nin kiralaması, ve yönetiminin ECE Türkiye tarafından yapılacağını dile getiren Tavlı, yine Başakşehir’de önemli bir ticari gayrimenkul yatırımı yaptıklarını söyledi. Tavlı, V Mall İstanbul projesine komşu olan Başakşehir’deki Palladium AVM’yi satın aldıklarını sözlerine ekledi.

Yazarlar