Ekonomi Varank roket tasarladı

Varank roket tasarladı

25.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün (SAGE) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ndeki (TEKNOFEST) atölyesinde, gençlerle birlikte roket tasarladı.

Varank roket tasarladı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festivali ziyaretinde Bakan Varank’a, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş ve Delta V Uzay Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Arif Karabeyoğlu eşlik etti.

Haberin Devamı

Burada, ‘Roketimi Tasarlıyorum’ atölyesi ve roket yarışması sergi alanı hakkında Okumuş’tan bilgi alan Varank, atölyede gençlerle birlikte roket tasarladı. Roket yarışması çadırında, TÜBİTAK SAGE’nin Roketsan ile yürütücülüğünü paylaştığı roket yarışması finalistleri roketlerini sergileyip tecrübelerini ziyaretçilere aktarma fırsatı buluyor.

ROBOT RAFIK

Gaziantep’teki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Necati Coşkun’un geliştirdiği ‘Robot Rafık’, TEKNOFEST’te finale kaldı.

ENGELLERİ AŞTILAR

TEKNOFEST’te yarışan İzmir Seferihisar Semiha - İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci, geliştirdikleri fotoğraf çekme, parmak  kaldırma ve kapı çalma aparatları ile yüzde 98 engelli arkadaşlarını hayata bağladı.

Haberin Devamı

ASELSAN

Çocukları ve gençleri teknolojiyle buluşturmayı ve onlara ilham vermeyi hedefleyen ASELSAN, TEKNOFEST’te oluşturduğu ‘Tekno Macera’ alanında, yüzlerce çocuğu ağırlıyor. Çocuklar burada kodlama, robotik ve yapay zekayı keşfediyor.

HAVELSAN

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi’nde dijital para sistemi yönetim  araçlarının tasarımı ve geliştirilmesi, siber güvenlik, dijital cüzdan uygulamaları iş paketlerinde ana sorumlu olduklarını belirtti.

CERN’E YERLİ YAZILIM

İTÜ Acarkent Doğa Koleji Lisesi öğrencisi Mehmet Efe Taner, dünyada sınırlı sayıda bulunan, kozmik ışınları sayarak analitik veriye çeviren Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) ‘Cosmic Pi’ isimli cihazının yazılımını yerlileştirdi.

12 DAKİKAYA İNDİ

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Türkiye, yangınlarda İHA’ları kullanan ülke sıralamasında dünyada ikinci, Avrupa’da ise birinci. Yangınlara müdahile süresini 40 dakikadan 12 dakikaya düşürdük” dedi.