Ekonomi Vergi indirimiyle moral tavan yaptı

Vergi indirimiyle moral tavan yaptı

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bakan Albayrak’ın konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de sevinçle karşılandı. TESK Başkanı, “Can suyu olacak, çarklar dönecek” dedi

Vergi indirimiyle moral tavan yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyonla mücadeleye destek ve kur etkisiyle daralan sektörleri canlandırmak için açıkladığı vergi indirimleri sevinçle karşılandı.

Haberin Devamı

Albayrak dün konut, mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine vergi indirimi müjdeleri vermişti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vergi indirimleri ekonomiye can suyu olacak, çarklar yeniden dönecek. En önemlisi indirimler net indirim olarak fiyatlara yansıyacak” dedi.

Stoklar eriyecek

Albayrak’ın konut satışlarında KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 8’e, tapu harçlarının da yüzde 4’ten yüzde 3’e indirilmesi uygulamasının yıl sonuna kadar süreceğini açıklaması memnuniyetle karşılandı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, kararın satışları artıracağını ve stokların erimesini sağlayacağını belirtti.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkan İnanç Kabadayı, tedbirlerin hem sektördeki satışların hızlanması hem de iç piyasaya hareket getirmesi adına adeta bir nefes niteliğinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise, “Bu durum, hem konut alıcısına hem de konut üreticisine ciddi fayda yaratacaktır” dedi. Beyaz eşyada ÖTV oranlarının yıl sonuna kadar sıfıra indirilmesi de sektörde memnuniyetle karşılandı.

2019’a yayılsın çağrısı

Mobilyada KDV’nin yüzde 8 indirilmesi de sektörde sevinçle karşılandı. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, “2018’in son iki ayında önemli bir katkı sağlayacak. İndirim, 2019’un tamamına yayılırsa 2023 hedeflerimizin önü açılır” dedi.

Öte yandan motor hacmi 1600 cc altında ve ÖTV matrahı 70 bin lira altındaki otomobillere uygulanan yüzde 45 ÖTV yüzde 30’a, ÖTV matrahı 70 bin - 120 bin lira aralığında olan otomobillere uygulanan yüzde 50 ÖTV yüzde 35’e indirildi. Ticari araç KDV’si ise yüzde 18’den yüzde 1’e düşürüldü.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, düzenlenin sektöre derin bir nefes aldıran çok pozitif bir gelişme olduğunu söyledi.

Vergi indirimiyle moral tavan yaptı