Ekonomi Vestel, TV ihracatını % 75 artırdı

Vestel, TV ihracatını % 75 artırdı

15.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, “LCD ve LED televizyon ihracatımızı 2012’in ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 oranında artırdık. Vestel’in ‘akıllı tahta’sı uluslararası fuarlarda yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Yıl sonuna kadar bu üründe 25 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz” dedi.

Vestel, TV ihracatını % 75 artırdı

Erdoğan, şunları söyledi:
“İnternet kullanımının hızla yaygınlaşması ve hemen her elektronik ürünün internete bağlanabilir hale gelmesiyle birlikte kullanıcıların alışkanlıkları da hızlı bir değişim gösterdi. Biz de Vestel olarak 2012 yılında hem 3 boyutlu içerik sunan hem de internete bağlanabilen akıllı 3D TV’lerin satışına başladık. 2012 yılında satacağımız TV’lerin yüzde 25’inin, set-üstü kutuların ise yüzde 20’sinin internete bağlanabilen ürünler olmasını hedefliyoruz.”
2011 yılında toplam 2 milyar euro ihracat yaparak bir önceki seneye göre yüzde 18 oranında büyüme kat ettiklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Akıllı tahta ürünümüzü ocak ayından bu yana katıldığımız tüm fuarlarda sergiliyoruz. Vestel akıllı tahtayı hem mevcut müşterilerimize hem de fuarlarda tanıştığımız firmalara satmaya başladık. Hollanda, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Arjantin, Mısır, Güney Afrika, Slovenya, Fas, Tunus, Cezayir ve Makedonya bu alanda iş birliği yaptığımız ülkeler arasında yer alıyor. Kısa süre içerisinde Japonya’dan da sipariş almayı bekliyoruz. Hedefimiz yılsonuna kadar 25 milyon dolarlık ihracat cirosuna ulaşmak.”

Avrupa’da yüzde 18 pazar payı
Avrupa LCD TV pazarında yüzde 18 paya sahip olduklarını belirten Erdoğan, Vestel’in geliştirdiği akıllı TV ve set üstü kutuları sayesinde Swisscom, Mediaset, KabelDeutschland, UPC, Viasat ve Yousee’nin de aralarında olduğu birçok operatör ve servis sağlayıcısı ile yeni projeler görüştüklerini belirtti. Erdoğan söyle konuştu:
“İnternet altyapısı olan IPTV pazarının hızla geliştiği Doğu Avrupa, Balkanlar, İskandinavya’da satışlar arttı. Geniş bant üzerinden WEB TV hizmetinin yaygınlaşması ile birlikte hedefimiz 2012 yılında Android tabanlı ürün satışlarımızı arttırmak.”

Haberin Devamı

Üç boyuttu LED TV’yi tanıttı
Vestel, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen dijital yayıncılık fuarı Anga Cable’da 40 farklı ürününü sergiledi. 3D Smart LED TV’yi ilk kez bu fuarda görücüye çıkaran Vestel’in fuardaki diğer önemli ürünleri arasında 65 inç akıllı tahta, OTT (over the top) set üstü kutu, Beenius IP TV set üstü kutusu ve Android 4.0 işletim sistemine sahip ürünleri yer alıyor.