Ekonomi Visa, kupada nakitsiz oynadı

Visa, kupada nakitsiz oynadı

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FIFA’nın resmi ödeme hizmetleri ortağı Visa, Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası maçlarında stadyumlarda yapılan harcamaların analiz sonuçlarını açıkladı.

Visa, kupada nakitsiz oynadı

Şirketin açıklamasına göre kupa maçlarının oynandığı stadyumlarda yapılan harcamaların yüzde 50’sinin kart, cep telefonu veya giyilebilir ödeme cihazları ile temassız olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Visa kart sahipleri turnuva boyunca maçların oynandığı stadyumlarda işlem başına ortalama 23 dolar harcadı. Bu harcamalarda Rus taraftarlar başı çekerken, onları ABD ve Meksikalı taraftarlar takip etti. Bireysel ödemelerde görülen en yüksek ortalama harcama tutarları 68 dolar ile stadyum içi logolu ürün alımları, 53 dolar ile Fan Fest alanından logolu ürün alımları ve 13 dolar ile stadyum içi yiyecek ve içecek harcamaları oldu.

Ev sahibi harcadı

Visa Inc. Pazarlama ve İletişim Başkanı Lynne Biggar yaptığı açıklamada, şirketin sponsorlukları, global platformlarda ödeme teknolojilerindeki en son yenilikleri tanıtma fırsatı yakaladığını söyledi. Biggar, “Visa kart sahiplerinin FIFA Dünya Kupası harcama verileri, Rusya’da temassız ödemelerin büyüdüğünü ve taraftarların kuyruklarda beklemek yerine zamanlarını maçları izlemeye ayırmak için hızlı ve güvenli ödeme yöntemlerini tercih ettiklerini ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda final karşılaşmasına kadar oynanan 62 maçta stadyum içi alışverişlerde en yüksek harcama ev sahibi takım Rusya ile Suudi Arabistan arasında Luzhniki Stadyumu’nda oynanan açılış maçında gerçekleşti. Taraftarlar bu maçta yaklaşık 900 bin dolar harcama yaptı. Bu tutarın yüzde 69’unu Rus taraftarların yaptığı harcamalar, yüzde 31’ini ise diğer ülkelerden gelen taraftarların yaptığı harcamalar oluşturdu.

En çok harcayan 10 Ülke

Rusya: 12 milyon dolar

Amerika: 3 milyon dolar

Meksika: 1,5 milyon dolar

Çin: 1,1 milyon dolar

Arjantin: 700.000 dolar

Peru: 560.000 dolar

İngiltere: 550.000 dolar

Brezilya: 500.000 dolar

Kolombiya: 420.000 dolar

Avustralya: 400.000 dolar

Yazarlar