Ekonomi Vodafone YGS sonuçlarını abonelerine ulaştıracak

Vodafone YGS sonuçlarını abonelerine ulaştıracak

27.04.2010 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Vodafone YGS sonuçlarını abonelerine ulaştıracak

Vodafone Türkiye ve ESTER mobilöğren işbirliği ile gerçekleştirilen “ÖSYM Mobilöğren Mobil Bilgi Servisi” ile Vodafone aboneleri, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını açıklandığı anda cep telefonlarından öğrenebilecek.
Vodafone’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Vodafone abonelerinin ÖSYM’nin açıklayacağı sonuçları öğrenebilecekleri servisten yararlanmak için KAYIT yazıp bir boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını yazarak 3366’ya mesaj göndermeleri gerekiyor.
ÖSYM Mobilöğren çerçevesinde otomatik bilgilendirme ve sorgulama olarak iki ayrı şekilde verilen hizmet, adayların sonuçlara tek bir kayıt ile ulaşmalarını sağlıyor. Sınav ve yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından önce servise kaydolan adaylar, otomatik bilgilendirme yöntemiyle sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığı anda gönderilen mesajlarla öğrenebilecekler.
Sorgulama yönteminde ise sonuçların açıklandığı gün adayların YGS yazıp bir boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını yazarak 3366’ya mesaj göndermeleri gerekiyor. Hizmet kapsamında Lisans Yerleştirme Sınavı ve Yerleştirme sonuçlarına ise LGS ve YER yazarak ulaşmak mümkün oluyor.
Servise kayıt olan adaylara, YGS’nin yanı sıra Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve bu sınavlar sonucunda açıklanacak yerleştirme sonuçları da ÖSYM Mobilöğren mobil bilgi servisi ile açıklandığı an SMS yoluyla abonelere bildirilecek.
Vodafone abonesi adayların, diledikleri yerden sadece cep telefonlarını kullanarak sonuçları öğrenebilecekleri serviste her mesaj 0,40 lira olarak ücretlendiriliyor.