Ekonomi VW gönüllü muhbir avına çıktı!

VW gönüllü muhbir avına çıktı!

14.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emisyon skandalı nedeniyle zor günler yaşayan ve olayı kendi içinde de araştıran Volkswagen, şirket içinde “muhbir” avına çıktı.

VW gönüllü muhbir avına çıktı

30 Kasım’a kadar süre koyan VW, bu zaman içinde gönüllü çalışanların, konuyla ilgili araştırmalara yön verecek bilgileri şirketle paylaşmasını istiyor.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi Volkswagen, bir yandan çeşitli ülke makamları ve Avrupa Birliği’nden gelen baskıları göğüslemek için çalışırken, diğer yandan da bu skandalla ilgili araştırmalara ışık tutacak bilgi arayışına girdi. Bu amaçla şirket içinde “muhbir” avı başlatan VW, gönüllü olarak konuyla ilgili bilgileri paylaşacak kişilerin, işten atılmayacaklarını ve herhangi bir tazminat durumu doğduğunda da bundan muaf olacaklarını vaadediyor.

GM örneğini izliyor

Volkswagen, söz konusu skandalla ilgili danışmanlık hizmetleri için “Deloitte” firmasıyla, olayla ilgili diğer araştırmalar için de Amerikan hukuk şirketi “Jones Day” ile çalışıyor. VW’nin, bu skandalla ilgili olarak General Motors’un izlediği yolları takip ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Nitekim GM, motor kontakları ile ilgili sorunlar çıktığında, savcılarla tam bir işbirliği içine girmiş, bu işbirliği sayesinde de savcılık 900 milyon dolarlık bir ceza uygun görmüştü. Uzmanlar, Toyota’ya gaz pedalı olayından dolayı 1.2 milyar dolar ceza kesildiğini hatırlatıyor.

VW için 18 milyar dolarlık ceza kesilebileceği öne sürülüyordu.