Ekonomi Yabancı yatırımcı için ‘tek durak’ kolaylığı

Yabancı yatırımcı için ‘tek durak’ kolaylığı

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yabancı yatırımcıya kolaylık için Kalkınma Bakanlığı’nın pilot uygulaması olarak İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) çatısı altında hizmete giren Invest in Istanbul (Tek Durak Ofisi), yabancı yatırımcıya tüm bürokratik işlemlerini tek bir merkezden çözme imkanı sunuyor.

Yabancı yatırımcı için ‘tek durak’ kolaylığı

Tek Durak Ofisi, bünyesindeki Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Vergi Dairesi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ile yabancı yatırımcının iş gücü temini konusu da dahil tüm izin ve ruhsat işlemlerini tek bir noktadan gerçekleştiriyor. Çalışanların birden fazla yabancı dil bildiği ofiste, yabancı yatırımcılara bilgilendirmede de bulunuluyor.

Hangi ölçekte olursa olsun yatırım yapmak isteyen yatırımcılara çay içerken işlemlerini dakikalar içinde gerçekleştirme imkanı sunan Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki ofisten şu ana kadar 26 yatırımcı hizmet aldı.

Haberin Devamı

Planlanan yatırım için İstanbul’da yeterli kapasite bulunmaması halinde yatırımcı, Anadolu’daki şehirlerin kalkınma ajanslarına yönlendiriliyor. Böylece yabancı sermaye Anadolu ekonomisine dağıtılıyor.

İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, Tek Durak Ofisi’nin 6 aydır hizmet verdiğini belirterek, “Yabancı yatırımcının yaklaşık 6-7 günde, hatta bazen bir hafta-10 günü bulan sürelerde yaptığı işlemleri birkaç günde yapmayı hedefledik” dedi.