Ekonomi Yabancılardan ‘yatırım’ sözü

Yabancılardan ‘yatırım’ sözü

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketler, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşın ekonomisine güven duydukları Türkiye’de yatırım yapmayı sürdürecekleri mesajını verdi.

Yabancılardan ‘yatırım’ sözü

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis, “Türkiye daha önce de benzer durumlar ve pek çok ağır krizler yaşadı, ama her zorluğun üstesinden başarıyla geldi. Türkiye’nin her türlü krizi aşabilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Şirket faaliyetlerimizde ve planlamalarımızda herhangi bir değişiklik olmayacak, faaliyetlerimiz her zamanki gibi sürecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de çeşitli hidroelektrik santrali projeleri bulunan Norveçli enerji şirketi Statkraft’ın üst düzey yetkilisi, “Türkiye’deki hidroelektik üretimimiz ve piyasadaki yatırımlarımız eskiden olduğu gibi sürüyor” ifadesini kullandı.

‘Taahhüdümüz tam’

General Electric (GE) Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Canan Özsoy, 8 farklı tesiste bulunan 2 binden fazla çalışanlarıyla Türkiye’deki büyümelerini sürdürdüklerini belirterek, “Havacılık, ulaşım, enerji, sağlık, şebeke çözümleri ve inovasyon gibi ülkemizin öncelikli ve önemli endüstrilerinde yaptığımız yatırımlara taahhüdümüz tamdır” dedi.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Işıl Sargın, araştırma, geliştirme, teknoloji ve akademik işbirlikleri nezdinde tüm iş ortaklarıyla çalışmaktan dolayı gurur duyduklarını, gelecek yıllar için Türkiye’de mevcut büyüme planlarına aynı şekilde devam edeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Türk ekonomisinin, küresel finansal kriz sırasında şoklara ne kadar dayanıklı olduğunu ispat ettiğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan, Türkiye’de büyük ölçekli yatırımlarını sürdürerek ülke ekonomisine olan güvenini gösterdi. Ford’u Avrupa’da ticari araç sektörünün liderliğine taşıyan da bu yatırımlardır.

Ford Otosan, bugüne kadar birlikte büyüdüğü Türkiye’nin geleceğine inanmakta ve iş planları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.”

‘Yeni atılım dönemi’

Cargill Gıda Orta Doğu Türkiye ve Kuzey Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Ediz Aksoy, “Ülkemize inancımız tamdır. Türkiye, içinde bulunduğu dönemi hızla atlatarak büyümesine devam edecektir. Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Medtronic Orta Asya ve Türkiye Başkanı Ayhan Öztürk, Türkiye’nin büyüme potansiyeline inandıklarını belirterek projelerin uzun vadeli stratejiler çerçevesinde ele alınarak planlandığını bildirdi.

PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın, “Kısa dönemli hiçbir sıkıntı ülkemize ve potansiyeline olan güvenimizi sarsmaz. Türkiye’nin yeniden bir atılım içine girerek ekonomik olarak layık olduğu yere ulaşması için tüm iş insanlarının bu yaklaşımı paylaşacağına eminiz” dedi.

Haberin Devamı

Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu ise Türkiye’de 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren şirketin, müşterilerinin büyümesine ve rekabet gücünü artırmaya katkı sağlayan çözümler üretmeye devam edeceğini kaydetti.

‘Türkiye’ye inanıyoruz’

Citibank AŞ Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, “Citibank, Türkiye’ye olan taahhüdünü sürdürmektedir. Citibank, Türkiye’de faaliyet gösteren ve ülkeye yatırım yapan müşterilerine destek sağlamaya devam edecektir. Kaliteli işgücü, coğrafi konumu, büyük iç piyasası, dinamik ve genç nüfusu ile Türkiye, global ekonominin önemli bir parçası olmayı sürdürmektedir” dedi.

Intel Orta Doğu, Türkiye, Afrika Bölgesi Başkanı Çiğdem Ertem, “Türkiye’nin geleceğine ve güçlü ekonomisine güveniyor, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.