Ekonomi Yabancıya yerlilik çağrısı

Yabancıya yerlilik çağrısı

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ülkemizdeki yabancı yatırımcılara sesleniyorum. Uçtan Uca Yerlileşme Programı’nın siz de bir parçası olun. Cazip teşviklerden faydalanın” dedi.

Yabancıya yerlilik  çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de yatırım yapan ve üreten her firmanın Türk firmalarından farksız olduğunu belirterek, “Dolayısıyla buradaki yatırımcılara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin detaylarını yakında açıklayacağımız Uçtan Uca Yerlileşme Programı’nın siz de bir parçası olun. İş ortaklarınızı bulun, oldukça cazip teşvik sistemimizden faydalanın, ülkemizde üretin ve hep birlikte kazanalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından CNR Expo’da düzenlenen MÜSİAD EXPO’nun açılışında konuşan Varank, uyguladıkları istikrarlı politikalarla 16 yılda 201 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırıma ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Yüksek katma değerli ve nitelikli istihdam oluşturan uzun vadeli yatırımları ülkemize çekmeye yönelik politikalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

Bürokrasi azaldı

Türkiye’nin ekimde Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde 190 ülke arasında 17 sıralık bir sıçrama göstererek 43’üncülüğe yükseldiğini anımsatan Varank, bürokrasinin azaldığını, yatırımcıların hayatlarını kolaylaştırdıklarını bildirdi.

Varank, “Siz değerli iş insanlarımızın ülkemizdeki tüm bu mekanizmalardan en iyi şekilde faydalanmasını arzu ediyoruz. Bakanlığımın kapıları katma değer üreten ve istihdam sağlayan herkese sonuna kadar açık” diye konuştu.

Haberin Devamı

İsim değişikliği

Varank, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan’a, MÜSİAD ismindeki iş adamları kelimesinin asla cinsiyetçi bir ifade olmadığını ancak bazı hanımefendilerin bu kelimenin iş insanları olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını belirttiğini aktardı. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, her yıl 2000 KOBİ’yi, orta ölçekli hale getirip, faaliyete geçtikten sonra yılda 200 milyar doları ülke ekonomisine kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Kaan, “Orta ölçekli OSB’ler TOKİ öncülüğünde gerçekleşecek ve bir üretim kampüsü şeklinde inşa edilecek” dedi.