Ekonomi Yağmura karşı koruma kalkanı!

Yağmura karşı koruma kalkanı!

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yağmurların arttığı bu günlerde cihazlarımızı korumak önemli hale geldi. Pek çok cihaz suya dayanıklı yapılsa da ağır bir yağmura henüz hiçbiri dayanacak teknik özelliklere sahip değil.

Yağmura karşı koruma kalkanı

Bahar aylarıyla beraber yağmurlu günler geçiriyoruz. Bu günlerde teknoloji cihazlarımızı korumak daha hassas hale geliyor.

Haberin Devamı

Eğer gerekli önlemler alınmazsa yağmur, dolu, dondurucu soğuklar elektronik cihazlarımıza zarar verebilir. Artık pek çok cihaz suya dayanıklı yapılsa da ağır bir yağmura henüz hiçbiri dayanacak teknik özelliklere sahip değil.

Cep telefonu, tablet, bilgisayar ve fotoğraf makinenizi kötü havalarda korumak için alabileceğiniz basit önlemlere göz attık.

Kılıfa yatırım yapın

- Teknolojik cihazları korumanın en basit yollarından biri kaliteli bir koruyucu kılıfa yatırım yapmak. Kılıfların yapıldığı materyali iyi seçmek lazım.

Cihazı iyi saran, sıkı ve tam koruyan kılıfları seçmek önemli. Bu tarz kılıflar izolasyon sağlarken, kar ve yağmurda kazara düşmelerde de iyi bir yastık görevi görür. Su geçirmez iyi bir kılıfa yatırım yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Eğer kulaklık kullanmıyorsanız, yağmurlu ve soğuk havalarda kendinizi kullanmaya alıştırırsanız iyi olur.

Kulağınıza iyi oturan, iyi ses kalitesi olan ve güvenilir bir cevaplama düğmesi sunan bir model seçin. Cep telefonunuz çaldığında çanta veya cebinizden çıkarmadan bu şekilde cevaplayabilirsiniz. Bu da sizi eldivenlerinizi çıkararak telefonu can havliyle cevaplamaya çalışmaktan kurtarır.

- Plastik bir çanta işinizi görebilir. Bu biraz garip görünebilir ama tablet ya da cep telefonunuzu bu yolla taşımanız onu nem ve rutubetten kurtarabilir. Transparan yapısı da e-posta ya da kısa mesajlarınızı kolayca kontrol etmenizi sağlar. En iyi çözüm olmayabilir ama hiç olmamasından iyi.

- Soğuk havalarda bir foto çekmek ve bir gönderi atmak tamam. Fakat internette gezinmek, en favori e-kitabınızı okumaya çalışmanız feci olabilir. Uzun süre açıkta cihazınızı kullanmanız hasar riskini artırır. Gereksiz cilt teması da buzlanma olasılığını yükseltir. Kapalı bir alana gidene kadar mobil cihazınızı kapatmanız en iyisi.

- Cep telefonunuzu mümkün olduğunca cebinizde tutun. Bu sizin vücut sıcaklığınızı da kullanıp hava değişimlerinden etkilenmemesini de sağlar.

- Ayrıca akıllı saat kullanarak cep telefonununuza devamlı cebinizden çıkarmak yerine bildirimlerinizi buradan kontrol edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dışarıda bırakmayın!

- Dondurucu soğuk ve yağmurda dizüstü bilgisayar, cep telefonu, tablet, kamera, fotoğraf makinesini uzun süre arabada bırakmak onlara zarar verir. Bütün verileriniz kaybolabilir. Arabada bırakmak yerine eve ya da işe götürmelisiniz. Gerçekten bırakmanız gerekiyorsa battaniye veya cekete sarın.

- Kullanmadan önce ısıtın. Dışarıda bıraktıysanız bozuldu diye üzülmeyin, umut var. Buğulanma riskinden koruyun. Cihazınızı sıkı, su sızdırmaz plastik bir torbaya koyun ve sıcak bir odaya götürün.

Cep telefonu suya düşerse?

Suyla temas eden cep telefonları garanti kapsamına girmiyor. Bu nedenle cebinizi kurtarmak size düşüyor. Havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Fişe takmayın kısa devre yapabilir. Pili çıkabiliyorsa hemen çıkartın, sim kartı da hemen alın. Kuru bir bezle hemen kurulayın. Cihazdaki nem buharlaşırsa kurtarma ihtimaliniz artar.

Nemi buharlaştırmak için bir makineyle kurutmaya çalışın. Cep telefonlarını kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri dolu bir kaba koymak. Ağzını kapatarak bir gün bekleyin.

Haberin Devamı

Çok kanallı mesaj sistemi geliyor

Anında mesajlaşmada yeni bir marka, Türkiye’ye giriyor. Çok kanallı mesajlaşma platformu SuchApp, 178 ülkede, 16 planlanmış yerel sürümüyle mart ayının üçüncü haftasında görücüye çıkıyor. SuchApp’ın beş yıl içinde dünyada 400 milyonu aşkın aktif kullanıcıya ulaşarak, ilk beş mesajlaşma uygulamasından biri olması hedefleniyor. 1.5 milyon doları aşan geliştirme yatırımıyla hayat bulan SuchApp için 40 milyon dolar daha yatırım yapılacak.

Yağmura karşı koruma kalkanı

SuchApp, 4K yayınlı görüntü, ayrıntılı güvenlik, etkin topluluk, iş görüşmeleri gibi yeni özellikleri ile dikkat çekiyor. Uygulama, 5G mesajlaşma sistemini oluşturmak için kurumsal düzeyde blockchain ekonomisi üzerine kurulmuş bir sosyal ağ gücü ile birleşiyor. Entegre dijital cüzdanda paranın dijital olarak taşınmasına imkân tanıyan SuchApp ile faturalar kolaylıkla ödenirken, finansal varlıklar da yönetilebiliyor. SuchApp ile herkese ve her yere para gönderimi yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Yağmura karşı koruma kalkanı
YENİ ÜRÜN

W4k video destekli fotoğraf makinesi

Canon, aynasız fotoğraf makinesi olan EOS M50 modelini fotoğraf tutkunlarının beğenisine sundu. M50, renk ve detaylara sahip unutulmaz anılar yaratmak için 4K video çekim kapasitesi, değişken açılı dokunmatik ekranı ve Canon’un en son DIGIC 8 görüntü işlemcisine sahip olan ilk aynasız fotoğraf makinesi olarak dikkat çekiyor. Canon EOS M50, düşük ışıklı ortamlarda net, yüksek çözünürlüklü görüntüler için 24.1 megapiksel CMOS sensöre ve en hızlı hareketlerin bile güçlü detaylarla yakalanmasını sağlayan 10 kare/saniye sürekli çekim hızı ile geliyor. Sorunsuz internet bağlantısı için Bluetooth 1 ve Wi-Fi özellikleri de sunuyor. EOS M50, değiştirilebilir lensli, hafif ve kolay taşınabilir bir fotoğraf makinesi ile fotoğrafçılık becerilerini geliştirmek isteyen kompakt fotoğraf makinesi kullanıcılarına hitap ediyor.