Ekonomi Yapı Kredi’nin net kârı ‘3.5 milyar TL’

Yapı Kredi’nin net kârı ‘3.5 milyar TL’

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yapı Kredi’nin net kârı ‘3.5 milyar TL’

Yapı Kredi, yılın dokuz ayında 3 milyar 586 milyon TL net kâr elde etti. Yapı Kredi açıklamasına göre, banka, yılın dokuz ayında nakdi ve gayri nakdi kredilerini yüzde 32 artırarak ülke ekonomisine 353.2 milyar liralık kaynak sağladı. Konsolide bazda nakdi kredileri yıllık yüzde 31 artışla 249.4 milyar liraya ulaşan Yapı Kredi’nin toplam mevduatı ise yüzde 34 yükselişle 221 milyar TL’ye çıktı. Yılın 9 aylık döneminde konsolide aktif toplamı yüzde 45 artışla 422 milyar liraya yükselen bankanın net kârı ise 3 milyar 586 milyon TL oldu.

Haberin Devamı

Stratejik hedeflere odaklandık

Yapı Kredi Genel Müdürü Gökhan Erün, yılın 9 ayındaki finansal performansın bankanın 2020 vizyonuna ulaşma konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti. Küresel belirsizliklere rağmen, bankanın güçlü likidite pozisyonu sayesinde yılın üçüncü çeyreğinde de stratejik hedeflere odaklanmaya ve ülke ekonomisini her zamankinden daha güçlü desteklemeye devam ettiklerini aktaran Erün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapı Kredi olarak müşterilerimizi her koşulda desteklemeyi ve yanlarında olmayı sürdürdük. Yılın ikinci yarısında sendikasyon kredisini en yüksek tutarla ve en yüksek katılımla yenileyen banka olduk. 13 ülkeden 27 kurumun katılımıyla sağladığımız 1.1 milyar dolar tutarındaki bu kredi, uluslararası piyasalarda Türkiye’ye ve Yapı Kredi’ye duyulan güveni bir kez daha göstermiş oldu.” -EKONOMİ SERVİSİ