Ekonomi Yarım milyon kişi ev dekore ederken Pera’ya bakacak

Yarım milyon kişi ev dekore ederken Pera’ya bakacak

02.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağırlıklı olarak ev dekorasyonu ürünleri pazarlayan perabulvari.com, Alman WestWing sitesini bünyesine kattı. Perabulvari.com’un üye sayısı 450 bini aştı

Yarım milyon kişi ev dekore ederken Pera’ya bakacak

Türkiye’den çekilme kararı alan, e-ticaret sektörünün önde gelen ev dekorasyonu sitelerinden Alman WestWing (Batı Kanadı), sitesini rakibi www.perabulvari.com’a devretti. Perabulvari.com’un Kurucusu Emre Kızıl satışın ardından sadece kendi markalarını koruyacaklarını açıkladı. Ev dekorasyonu, mobilya ve gurme lezzetleri aynı çatı altında buluşturan, yüzlerce ürünü yüzde 70’e varan indirimlerle sunan Perabulvari’nın üye sayısı WestWing’den gelen yeni üyelerle 450 bini aştı.
Geçen mart ayında kurulmasına karşın Perabulvarı’nın üye sayısı yüz binin üstüne çıkmıştı. www.westwing.com.tr yoluna artık www.perabulvari.com olarak devam edecek.

Haberin Devamı

20 ülkede faaliyet
Dünyanın 20 ülkesinde faaliyet gösteren WestWing bağlı bulunduğu operasyonun Türkiye’den çıkma kararı nedeniyle pazardan çekildi.
Önceki gün siteyi devraldıklarını açıklayan Emre Kızıl, yerli ve yabancı stratejik yatırımcılardan ortaklık teklifleri aldıklarını da açıkladı. Kaliteli tasarımları ve ürünleri, kaliteli alışveriş ortamıyla sektörde önemli bir fark yaratan WestWing ile anlaşmaktan mutlu olduklarını anlatan Kızıl, “Üyelerimiz ev tekstilinden sofra ürünlerine, halıdan sanat eserlerine kadar bir evde ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi sitemizden büyük fırsatlarla alabiliyorlar. Her gün 1500 - 2000 bin arası ürün rafa çıkıyor. Siteye İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük iller yanı sıra Diyarbakır, Şırnak, Hatay, Iğdır’dan da ciddi talep geldiğini görüyoruz” dedi. Gülben Ergen’in yürüttüğü ‘Çocuklar Gülsün Diye’ projesine destek verdiklerini açıklayan Kızıl, “Projeyle aynı adı taşıyan butikten yapılan satışların gelirinin tamamı kampanyaya gidiyor” dedi.

Haberin Devamı

Gurme bölümünün potansiyelinin kendilerini şaşırttığını söyleyen Kızıl, gurme markalar için bir platform haline geldiklerini vurguladı. Kızıl, “Önemli gurme noktalarından yüzde 30 daha ucuza satıyoruz. Sitede Godiva, Selamlique, Panettone kek, gurme makarna De Cecco gibi dünya lezzetlerinden tutun da, Divan pastanesi ürünleri, Manyas peyniri, Kilye’nin organik ürünlerine kadar en özel yerel lezzetler var” dedi.

Taksitle Devrim Erbil
İnternet sitesinde cuma günleri de sanat eserleri satışa çıkıyor. Orhan Umut’un büyük boy yağlı boya tablosunun 19 bin 500 TL ile sitede satışının gerçekleştirildiğini açıklayan Kızıl şu bilgileri verdi: “Devrim Erbil’in imzalı baskılarını, Turhan Selçuk’un Abdülcanbaz serisini, Ferruh Başağa’nın imzalı baskılarını, Süleyman Saim Tekcan’ın orijinal baskılarının satışını 1.500 - 3000 bin TL aralığından gerçekleştirdik.”

Pino’nun tarifleri sır olmaktan çıktı
Sitede tarif videolarınının da yer aldığını anlatan Kızıl, Papermoon’un şefi Pino’yla başlayan tariflerin ünlü restoran şefleriyle devam edeceğini belirtti. Kızıl, ‘Etiler’deki restorana kaç insanın gitme şansı var. Ancak şimdi italyan yemeğini sevenler siteden tarifini, malzemesini alıp yapabilecek. Pino ilk kez tariflerini açıkladı’ dedi. Amaçlarının ev dekorasyonu yanı sıra gurme lezzetler ve tariflerle bir keyif sitesi haline gelmek olduğunu söyleyen Kızıl, ilginç bir de bilgi paylaştı: “Gurme bölümünün ağırlıklı müşterileri erkekler. Kadınlar seramik tencere alırken erkekler döküm tencereyi tercih ediyor. Kızıl bu eğilimi, “Mutfağa az giren erkek özenerek yemek yapıyor galiba” diye açıkladı. Sitede yer alan dekorasyon önerileri ve lezzetli tarifler, satın alınacak ürünlerin ya da yiyeceklerin nasıl kombine edileceğine dair örnekler veriyor.