Ekonomi Yatırım ‘Bumerang’la 6 yılda geri dönecek

Yatırım ‘Bumerang’la 6 yılda geri dönecek

18.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı, Kağıthane Z Ofis’in satışını rekor sürede tamamlayınca hemen bitişiğindeki Bumerang’ı da satışa çıkardı. ‘Bedava Ofis’ konseptinin devam ettiği projenin, bumerang gibi yatırımcısına geri dönerek, 6-10 yıl arasında kendini amorti etmesi öngörülüyor

Yatırım ‘Bumerang’la 6 yılda geri dönecek

Dap Yapı Kağıthane’de aynı bölgede gerçekleştirdiği iki projeden ilki olan Z Ofis’in satışlarını tamamlayınca, ikinci proje Bumerang’ı da satışa sundu. Faizsiz 30 ay vade ile satışa sunulan ofis alanlarının metrekare fiyatının emsallerine kıyasla yüzde 50 düşük olduğu belirtiliyor.
Dap Yapı’nın, iş dünyasına yönelik tüm fonksiyonları eksiksiz şekilde bünyesinde toplayan ofis projeleri tasarladığını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, avantajlı yönetim sistemi ve akıllı yatırım gibi özelliklerin yanında merkezi lokasyonuyla göz dolduran projelerin, kısa sürede alıcısıyla buluştuğunu belirtti. Bu kapsamda Z Ofis’in bitişiğindeki araziyi satın alarak Bumerang’ı tasarladıklarını ifade eden Yılmaz, “Kentsel dönüşüm bölgesi İstanbul Kağıthane’de, Çağlayan’da yükselen Bumerang Ofis, eski fabrika alanından geliştirilen bir arazide konumlanıyor. Avrupa yakasında ulaşım olanaklarını en yüksek seviyede değerlendirmeye dönük olarak planlan proje, şehrin tam ortasında yer alarak lokasyon avantajı sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Ulaşım aksında yer alıyor

Metrobüs hattına, E-5, TEM ve bağlantı yollarına, köprülere birkaç dakikalık mesafede bulunan Bumerang Ofis’ten Çağlayan Adliyesi’ne yürüyerek gidilebildiğini belirten Yılmaz, “Tünel sayesinde Kâğıthane-Taksim arası 5 dakikada alınıyor. Ulaşım aksında bulunan projemizden Mecidiyeköy, Şişli, Beşiktaş, Taksim, Zincirlikuyu, Levent, Maslak gibi merkezlere ise kısa sürede ulaşılıyor” diye konuştu.
Balıkların ve sandalların yüzdüğü bir seyir ve keyif alanına dönüşecek olan Haliç’in de Bumerang’ın manzarasını zenginleştirdiğini vurgulayan Yılmaz, “Şehrin hızına yetişmek isteyenler, yatırımlarını şehrin kalbinde yer alan Bumerang Ofis’te değerlendiriyor” diye belirtti.

Dükkânlara yoğun ilgi
Bumerang projesinde ofislerin yanı sıra dükkânların da yoğun ilgi gördüğünü belirten Yılmaz, “Projenin 15 ünitelik butik çarşısı yerli ve yabancı, önemli gurme restoranlar ile tanınmış perakende markalar tarafından talep ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Avukatlardan özel ilgi

Dap Yapı’nın her projesinde olduğu gibi kemikleşmiş yatırımcıların daha satışa çıkmadan Bumerang Ofis’e talip olduğunu belirten Yılmaz, “Projemiz seçkin firmaların yanı sıra prestijli bir başlangıç yapmak isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Avukatlar, muhasebeciler, danışmanlar ve diğer serbest meslek gruplarından girişimciler, ‘akıllı yatırım’ sloganıyla tanıtılan projeye yoğun ilgi gösteriyor” dedi.
Z Ofis’in, kısa sürede yüksek prim yaparak döviz ve faiz gibi tüm yatırım araçlarını geride bırakması, alıcı ve yatırımcı nezdinde önemli bir referans olarak kabul ediliyor.

12 bin m2’lik kapalı alan

Avrupa yakasının yeni iş merkezi Şişli- Çağlayan- Kağıthane aksında konumlanan proje, A Plus bir ofis özelliğiyle öne çıkıyor. Çağlayan üzerinden Şişli’ye çıkan yolun köşe başında konumlanan proje, 12 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip. 95 adet bağımsız bölümden oluşan projede 80 adet ofis alanı ile 15 adet dükkân bulunuyor.
Tavandan yere kadar panoramik cam cephe kullanılarak ferah alanlar yaratılan projede, diagonal güneş kırıcı sistemleri kullanılıyor. 2 otopark katı, 1 dükkân katı, 4 ofis katı olmak üzere 8 kattan oluşan projenin girişinde bulunan dükkân ve ofisler 4.00 m, normal katlardaki ofisler 3.50 m tavan yüksekliğine sahip.

Haberin Devamı

Z Ofis referans oldu

Projenin adına uygun tasarlandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Havaya fırlatıldığında, geniş bir çember çizerek atıcıya geri dönen ‘bumerang’lar spor ve oyun amacıyla kullanılır. Bumerang Yasası ise evrene gönderdiğimiz her şeyin bize eninde sonunda geri geleceğini anlatır. Projemizin ismini belirlerken işte bu düşüncelerden yola çıktık. Bumerang Ofis’i tercih etmekle iyi bir yatırım yaptığınızı ve paranın kazanç olarak geri döneceğini anlatmak istedik. Tüm bunlara, rekor sürede alıcısıyla buluşan ve yüksek prim yapan Z Ofis projemizi referans gösterdik. Bumerang’ın da aynı coşkuyla hayata geçeceğine inanıyoruz.”

Ulaşımı avantaja çevirdi konut fiyatları yükseldi

Okmeydanı, Bomonti gibi şehrin merkezi noktalarına yakın konumlanan Piyalepaşa Bulvarı’nda konut fiyatları artış göstermeye başladı. Kentsel dönüşüm bölgesi olarak da öne çıkan bulvar, birçok bölgeye sağladığı ulaşım kolaylığıyla dikkat çekiyor

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm bölgesi olan Piyalepaşa, merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı nedeniyle İstanbul’un yeni yatırım merkezlerinden biri haline geliyor. Beyoğlu’na bağlı olan mahalle, E-5 Karayolu’ndan direkt ulaşımı dışında özellikle yeni açılan Piyalepaşa - Kağıthane Tüneli ve Sütlüce TEM çıkışı ile her yöne kolay ulaşım sağlamasıyla da dikkat çekiyor.
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin yaptığı pazar araştırmasında öne çıkan Piyalepaşa Bulvarı, E-5 Karayolu üzerinden, Okmeydanı sapağından rahatlıkla ulaşılabilen konumuyla yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Araştırmaya göre, talebin yoğun olduğu bulvar üzerinde yatırıma hazırlananların yanı sıra birçok yatırımcı da arsa arayışlarını sürdürüyor. Bulvar üzerinde 5 bin ile 6 bin lira birim fiyatla çok sayıda eski bina ve konut satışı gerçekleştiriliyor.
İç kısımlarında eski konutların birim metrekare fiyatlarının ortalamasının 900 ile 1000 lira arasında değiştiği Piyalepaşa Mahallesi’nde, yeni konutların birim metrekare fiyatları ortalama 1.500 lira düzeyindeyken, bulvar üzerinde konumlu olan bir gecekondunun birim metrekare satış fiyatı ise 5 bin lira seviyesine yükselmiş durumda.

Haberin Devamı

Bireysel yatırımcıyı çekiyor
Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Fetihtepe Mahallelerini kapsayan bölgede yaklaşık 10 bin adet dönüştürülecek bina bulunduğu biliniyor. Dönüşüm projesi kapsamında, Okmeydanı’nın ulaşım akslarına ve nüfus yoğunluklarına bağlı olarak yaklaşık 30 bölgeye ayrılacağı ve dönüşümün bu 30 bölgede eş zamanlı gerçekleştirileceğinin belirtildiği araştırmada, proje kapsamında toplam 2 milyon metrekare inşaat alanı üretileceği, ortalama bina yüksekliğinin 9 kat ve yoğunluğun ortalama 1.000 kişi/hektar olacağı açıklandı.

Bomontİ gelİşİm atağında
Önceleri yapılan plansız yapılaşmayla kısıtlı bir gelişme gösteren Bomonti de İstanbul’un hızlı gelişim gösteren ilçeleri arasında yerini alıyor. Öncelerde kent dışı gibi görünen bölge, fabrikaların şehir dışına taşınmaları ve ticari aksın yoğunlaşması ile dikkat çekiyor. Konut ve eğitim gibi yaşamsal alanlarının artmaya başladığı Bomonti, bu sebeple merkezi aksın bir parçası haline geliyor. Bomontide, Rixos, Arista İnşaat, Sinpaş GYO, Fer Yapı, Tekfen ve Extensa, gibi şirketlerin projeleri ve Hilton, Anthill gibi konut-otel karması kompleksler bulunuyor.

Yeni projeler için arazi bakıyoruz

Aydınlı Grubu, yatırım için arazi bakıyor. Esenyurt’ta hayata geçirdikleri Solarkent projesiyle inşaat sektörüne giren ardından Florya’nın son büyük arazisi üzerine inşa edilen konut projesi KoruFlorya ile iddiasını kanıtlayan Aydınlı İnşaat’ın Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, Florya’da arazi bakmaya devam ettiklerini ve Florya’nın her zaman için İstanbul’un en kıymetli semtlerinden bir olmaya devam edeceğini belirtti. İki yıl içinde Cendere Vadisi, Kağıthane, Rami, Topkapı, Seyrantepe ve Kartal’ın öne çıkacak bölgeler olacağını söyleyen Çepni bu bölgede yeni yatırım için fırsat kolladıklarını söyledi.

‘Çevreyolu aksı kıymetlenecek’

Çepni, “2. Çevreyolu ile 3. Çevreyolu arasında kalan aks ciddi bir şekilde kıymetlenecek. Özellikle kıymetli semtlerdeki fiyat skalasına çıkamayan insanlar yan mahalle ve ana arterden ulaşılabilir semtlerde ara fiyatlı projeleri tercih edecek. Buralarda geliştirilecek projeler İstanbul’un dış aksındaki projelere göre çok daha yüksek satış hızına ulaşacak” dedi.

Demir İnşaat, 10 bin lira peşinatla konut satıyor

Demir İnşaat, anahtar teslimlerine başladığı Ayışığı Vadi Evleri’ndeki son 75 daire için çok özel bir fırsat sunuyor. Buna göre projede hemen teslim son 75 konuta sahip olmak isteyenler, evlerine taşınırken 10 bin lira peşinat ödeyecek. Kalan peşinat miktarını bir yıl sonra ödeme şansına sahip olacak konut sahipleri, konut miktarının yüzde 75’i için ise banka kredisi kullanabilecek.
Demir İnşaat Pazarlama ve Satış Müdürü Ferda Deveci, “Ayışığı Vadi Evleri projemizin satışlarının yüzde 85’ini tamamladık. Mayıs ayı sonunda tüm daire sahipleri ve her zaman yanımızda olan dostlarımızın katılımıyla özel bir anahtar teslim töreni de düzenleyeceğiz.” dedi.

Soyak, Halkalı’da konut taksitlerini 1 yıl erteliyor

Soyak’ın, Halkalı’da yer alan Soyak Park Aparts projesindeki bahçeli kent evleri 22 Mayıs’a kadar özel kampanyalarla satışa sunuluyor. Yüzde 1 peşinat ödeyerek satın alınabilen projede taksitlerin ödenmesine de bir yıl sonra başlanabiliyor. Üç ay içinde teslim edilecek olan Soyak Park Aparts projesinde, ev sahiplerinin evlerini istedikleri gibi dayayıp döşeyebilmeleri için dekorasyon çeki de hediye ediliyor.
Az katlı bina yaklaşımında planlanan ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun şekilde geliştirilen Soyak Park Aparts’ta, otomatik bahçe sulamanın yanı sıra toprağa karıştırılan granüller kullanılarak az suyla sağlıklı yeşil alanlar oluşturuluyor.

Levent’teki 411 ofisin satışını 3,5 ayda yaptı

Projelerinde yenilikçi tasarım ve kaliteli yaşam alanları sunan Nef, HOK imzasını taşıyan Nef Offices Dörtlevent 09 projesinin satışını 3,5 ayda tamamladı. ‘Türkiye’nin En İyi Ofis Projesi’ ödülüne hak kazanan Nef Offices Dörtlevent 09’da toplamda 411 ofis ünitesi bulunuyor. Çalışanları tasarladığı ‘mutluluk ofisleri’nde buluşturmayı hedefleyen Nef’in Türkiye’de ilk kez uygulanan “Foldoffice” keşfiyle 60 metrekarelik ofisine istenilen zamanda 23 farklı oda eklenebiliyor.
Büyükdere Cadde’de konumlanan Nef Offices Dörtlevent 09, 44 bin 60 metrekarelik inşaat alanı ve 3 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde, iki blok halinde yükseliyor.

Bahçeşehir’de peşin ödemede % 5 indirim

İstanbul Bahçeşehir bölgesindeki projeleriyle adından söz ettiren Yalçıntepe Group, Maximoon’da özel bir kampanya başlattı. Peşin alımlarda yüzde 5 indirim sağlanan Maximoon’da kişiye özel ödeme planı uygulanıyor. 12 aya kadar vade farksız peşin fiyatına daire sahibi olma fırsatı sunan projede, 24 aya 0,24, 36 aya 0,36, 48 aya 0,48 ve 60 aya 0,60 faiz oranları uygulanıyor.
Biri rezidans toplam 8 blokta çeşitli büyüklük ve özellikte 1.332 konut, biri hipermarket olmak üzere 93 mağazası bulunan arasta tarzı çarşı ve bir kreşten oluşan projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.

Üç ülkede satış ofisi açtı daireleri yabancılar aldı

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı ile İstanbul’un en güzel karma projelerinden biri olarak inşa edilen Via Port Venezia, yabancılara satış performansıyla dikkat çekiyor. Şimdiye kadar satışa çıkan konutların yüzde 67’sinin alıcısını bulduğu projede, bu dairelerin yüzde 12’sini ise yabancı vatandaşlar aldı. Via Port Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, satış ofislerine hemen hemen hergün yabancı alıcıların geldiğini belirterek, “Bir günde yabancılara 5 konut sattığımız bile oluyor” dedi.
Cenk Hayırlıoğlu, yabancılara yapılan satışların tesadüfi olmadığının altını çizerek, “Arabistan, Dubai ve Kuveyt’te satış ofislerimiz var. Ayrıca diğer ülkelere satış yapan genel aracı bir firma daha var. Dünyanın her yerine satış yapabiliyoruz” diye konuştu.
Birleşmiş Milletler gibi…
Yaklaşık 20 farklı ülkeye satış yaptıklarını anlatan Cenk Hayırlıoğlu, şunları söyledi:
“Birleşmiş Milletler gibi olduk. Suudi şeften Dubaili işadamına, ABD’li avukattan, Belçikalı kaptana, Çinli genel müdürden Çadlı işadamına kadar farklı yabancılar projeden daire aldı. İlk defa bir Çadlı Türkiye’den konut almıştır diye düşünüyorum. Bize internetten ulaşanlar da oluyor. İnternet sitemizde Rusça, Çince, Arapça, İngilizce ve Türkçe yayın yapıyoruz. İyi bir organizasyon kurduk ve elimizdeki proje de kaliteli olunca satış başarısı geliyor. Projenin yüzde 12’sini yabancılara satıyoruz ve bu oranı artırmayacağız.”
Cenk Hayırlıoğlu, projede inşaatın hızla sürdüğünü belirterek, yılsonunda kabanın biteceğini ve 2014 sonunda ise Venezia’nın tamamının teslim edileceğini söyledi.

Premium konutlar geliyor
82 bin metrekarelik arsada Kiptaş ile ortak olarak geliştirilen Venezia projesinde 2 bin 200 konutun yanı sıra, 60 bin metrekarelik otel ve ofis alanları, 90 bin metrekarelik Venedik konseptli AVM bulunuyor. Projede 45 ile 51’inci katlar arasındaki konutlardan oluşan Premium etabı ile ofisler eylülde satışa çıkacak. 4 metre tavan yüksekliğindeki ofislerin yanı sıra, projede 200 mağazalık AVM de açılacak. Projenin altında ise metro istasyonu yapılacak.

Her gün 28 dairelik bir bina dönüşüyor

Kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü devam ettiği şu günlerde çalışmalarının en yoğun yaşandığı ilçelerden birisi olan Kağıthane de yapılan yeni yatırımlarla değişimdeki yerini alıyor. Bölgede, kentsel dönüşüm çalışmalarında 2004 yılından bu yana 180 bin yapı stokunun yüzde 25’inin dönüşümü gerçekleşti.
Sanayi Dönüşümünü sağlamak, gecekondu önleme bölgelerini oluşturarak kamusal alanda dönüşümü sağlamak ve ada bazında mevcut yapıları yıkıp yapmak kaydıyla % 30 imar artışı sağlanarak kentsel dönüşümün hızlandığı ilçede her gün 28 dairelik bir bina dönüşüyor. Merkez Mahallesi’nde ve Cendere Vadisi’nde de özel sektör yatırımlarının önü açıldı. Proje kapsamında kentsel tasarımlar ve çalıştaylar düzenlenerek mal sahipleri, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda imar planları oluşturuldu.

Sinpaş GYO, ‘saray’ teslimlerine başladı

Boğaziçi’nin dokusundan esinlenerek Sinpaş GYO tarafından projelendirilen İstanbul Sarayları’nın ikinci etap teslimleri başladı.
Şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlanan Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe Sarayları, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı, Salacak gibi eski semtlerin modern uygulamalarının olduğu projede, saray mimarisine has özel bahçeler, çeşme ve şadırvanlar, cihannümalar, yüksek tavanlı giriş ve kat holleri bulunuyor.
İstanbul Sarayları’nda, vade farksız yüzde 20 peşin, 1 yıl sonra yüzde 20 ara ödeme ve kalan bakiyeyi de 72 ay sıfır faizli banka kredisiyle ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. 1200 konuttan oluşan İstanbul Sarayları’nda, 62 farklı ev seçeneği sunuluyor. Projede 1+1’den 6+1’e kadar daireler ile 5+2 müstakil yalılar yer alıyor.

Ünlü futbolcular bu projeyi tercih etti

Kartal’da Kılıçoğlu-Delta Yapı tarafından hayata geçirilen Hukukçular Towers’a yatırım yapanların yüzde 100 getiri sağladığı açıklandı. Yaşamın başladığı projedeki 25 ofisin sahibi ünlü futbolcular oldu.
150 milyon lira yatırımla hayata geçirilen ve 208 ofis ile 30 adet mağazadan oluşan projede lansman sırasında yaklaşık 290 bin lira satış değerine sahip olan ofisler bugün 560-570 bin lira seviyesinden alıcı buluyor.
Kılıçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıçoğlu, İstanbul'da üst gelir grubuna yönelik yeni projelerde, yeni iş ortamları inşa ettiklerini, Hukukçular Towers’ın bu açıdan ofis ve dükkan sahipleri için gözde bir alternatif olduğunu söyledi.