Ekonomi Yatırımcılara kapı açıyor

Yatırımcılara kapı açıyor

06.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Para transferi, alışveriş, fatura ödemeleri gibi pek çok finansal işlemin yapılabildiği mobil hizmet platformu OlduBil’in bir kısmı bu yıl içerisinde yatırımcılara açılacak.

Yatırımcılara kapı açıyor

 

AYLİN RANA AYDİN - Limak Holding’in kullanıcıların para transferi, alışveriş ve fatura ödemeleri dahil birçok finansal işlemi bankaya gitmeden dijital ortamda yapabilmesini sağlayan mobil hizmet platformu OlduBil, yatırımcılara açılacak. Limak Müşteri Çözümleri AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Birol Ergüven, “İki yılda normalde bir şirketin 10 yılda gelebileceği bir yere geldik. Bu yıl içerisinde bir girişim sermayesi yatırım fonuyla şirketin belli kısmını yatırımcılara açmayı düşünüyoruz. Çünkü çok ciddi bir ilgi var. Bu alanda kurulmuş yeni şirketlere bakıyorum, çok hızlı bir şekilde değerleme aldılar” dedi.

Haberin Devamı

OlduBil hakkında bilgi veren Birol Ergüven, “300’ü aşkın noktada alışverişte indirim imkanı, 40’a yakın markada ise doğrudan para iadesi sağlıyoruz. OlduBil hesabı olan kişiler 24 saat ücretsiz para transferi yapabiliyor. Mikro kredi özelliğini devreye aldık, şu anki limiti 750 lira civarında. İlk etapta bunu 2500 liraya çıkarmayı planlıyoruz. Yaklaşık 20 bin kişi fatura taksitlendirme ve mikro kredi kısmında sistemi test etti ve kullandı” diye konuştu.

Kullanıcı artacak

OlduBil platformuna üye sayısının 170 bini bulduğunu kaydeden Ergüven, bu rakamı bir yılda 1 milyon kullanıcıya ulaştıracaklarını ifade etti. Kullanıcıların birbirlerine tavsiye ederek OlduBil’i kullanmaya başladıklarını söyleyen Ergüven, şöyle konuştu: “Birkaç yıl içerisinde 7-8 milyon kullanıcıya ulaşacağımızı düşünüyoruz. Sistemde şimdiye dek 50 milyon lira civarında bir harcama yapıldı. Yıl sonunda 300 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyoruz. Para iadesi dediğimiz tutar da 750 bin lirayı geçmiş durumda. Yani tüm harcamalardan kredi kartıyla ödeme yapılsaydı o miktar ödenecekken kullanıcılarımız o parayı iade almış.”

Haberin Devamı

Startup gibi…

OlduBil’in iki temel avantajı olduğunu dile getiren Ergüven, “Birincisi, en iyileri bu platformda buluşturduk. İkincisi de grubun gücü. Sonuçta şirket tamamen bir startup gibi kuruldu, hala startup gibi çalışılıyor, içerideki ruh da bu şekilde. Ama bir de gerçek var sonuçta Limak gücünü yanımıza aldık. Startuplarda ilk yıllar zordur, genelde de şirketler o arada çok bocalar. Bizim startup ruhumuzun yanına hem parasal anlamda ciddi bir destek hem de bir network desteğiyle OlduBil çok kısa süre içinde 10 yılda bir şirketin gelebileceği yere geldi” dedi.

Yurtdışına da adım atıyor

Yurtdışı planlarını açıklayan Ergüven, şöyle konuştu: “En başta Azerbaycan, Gürcistan. Çünkü bu ülkelerle Türkiye arasında çok ciddi bir insan trafiği var. Onların kendi bankalarıyla Türkiye’de biz özel bir işbirliğiyle orada parası olan bir kişinin buraya geldiğinde OlduBil avantajlarını doğrudan kullanmasını sağlayacak. Bu yıl hayata geçireceğiz. Balkanlar ve Doğu Avrupa’yı da düşünüyoruz.”