Ekonomi Yatırımcıların ilgisi seneye Türkiye'ye

Yatırımcıların ilgisi seneye Türkiye'ye

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Cazip fiyatlamaları ile Türkiye varlıkları 2019’da yatırımcıların ilgisini çekebilecek önemli bir potansiyele sahip” dedi.

Yatırımcıların ilgisi seneye Türkiyeye

Hakan Ateş, AA’ya yaptığı değerlendirmede geçen bir yıllık süreçte, ekonomide yaşanan sorunlara karşın otoritelerin zamanında aldığı önlemler sayesinde bankacılık sektörünün güçlü kalmaya devam ettiğini anlattı. Ateş, jeopolitik belirsizlikler, ticaret savaşları ve gelişmiş ülkelerdeki parasal sıkılaşma göz önüne alındığında, fonlamaya erişim ve fonlamanın maliyetinin en önemli sorunlardan biri olmaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Niş sektöre yatırım

Hakan Ateş, uluslararası ticarette gerilimin artması, Avrupa’daki belirsizlikler ve gelişmekte olan ülkelere risk iştahının bir miktar azalmasına rağmen, 2018’de küresel ekonominin güçlü seyrini koruduğunu belirtti.

Gelecek yıl da küresel büyümenin artan aşağı yönlü risklerle beraber daha az dengeli, ancak 2018’e yakın seviyelerde kalmasının beklenebileceğini aktaran Ateş, “Cazip fiyatlamaları ile Türkiye varlıkları 2019’da yatırımcıların ilgisini çekebilecek önemli bir potansiyele sahip. Özellikle yılın ikinci yarısıyla birlikte baz etkisinin de yardımı ile gerilemesi beklenen enflasyonun uzun vadeli Türk tahvillerinde avantaj yaratabileceğini düşünüyoruz” dedi. Ateş, niş sektör olarak adlandırdıkları sağlık, spor kulüpleri, belediyeler, denizcilik, turizm, enerji, altyapı gibi sektörlere öncellik vermenin strateji ve misyonları olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Çıpa bütçe disiplini

Yılın ikinci yarısında finansal piyasalardaki yüksek oynaklık ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın enflasyon ve piyasa faizlerini artırdığına dikkat çeken Ateş, Türkiye ekonomisinin orta vadede ılımlı büyüme patikasına girdiğini belirtti. Ateş, gelecek dönemde, Türk ekonomisinin en güçlü çıpasının bütçe disiplini olmayı sürdüreceğini belirtti.