Ekonomi 'Yatırımcıya kapımız açık'

'Yatırımcıya kapımız açık'

21.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yatırımcıları yerli ve yabancı şeklinde ayırmadıklarını belirterek, “Yeter ki yatırımcı gelsin, istihdam oluşsun, sektöre ve Türkiye’ye katkı versin” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK desteği, Dünya LPG Birliği (WLPGA) ve Türkiye LPG Derneği işbirliği ile Türkiye’de ilk kez Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi gerçekleştirildi.

Yatırımcıya kapımız açık

EPDK Başkanı Yılmaz, zirvenin hem dünyanın önde gelen LPG pazarlarından biri olan Türkiye’nin potansiyelinin daha iyi anlaşılması hem de piyasadaki yatırım olanaklarını yatırımcıların yerinde görmesi açısından değerli bir platform olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

LPG’nin önemli bir enerji ürünü olduğunu, hak ettiği yere gitmeye devam ettiğini belirten Türkiye LPG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aratay, “30 milyar TL’lik ekonomik büyüklük üreten ve 100 bine yakın çalışanıyla istihdama katkı sağlayan bir endüstri. LPG’nin en fazla tüketildiği 11. büyüklükteki ülkeyiz” dedi.

Tüketim artacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) LPG Meclisi Başkanı Gökhan Tezel, “Dünya LPG tüketiminin 2028 yılında 358 milyon tona çıkması bekleniyor” bilgisini verdi. Dünya LPG Birliği (WLPGA) Başkanı Pedro Jorge da doğal gazın altın çağını yaşandığını vurguladı. WLPGA CEO’su James Rockall da 2040 yılına kadar enerji tüketiminin yüzde 25 artacağını belirterek, bu talebin yüzde 75’inin yine fosil yakıtlardan karşılanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, “Akaryakıtçılar otogazı kucaklamalı. Türkiye’de tüketilen toplam LPG’nin yüzde 79’u otomotiv yakıtı” dedi.