Ekonomi ‘Yatırımlara hız verdik’

‘Yatırımlara hız verdik’

16.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Ekonomik krizler gelir geçer, kurlar artar düşer, enflasyon artar düşer, bir şekilde denge bulunur ve çözülür. Ama yatırım yapmazsanız onun maliyeti katlanarak gider” dedi.

‘Yatırımlara hız verdik’

 

EBRU SUNGUR - Topluluk çatısı altındaki Vitra Karo’nun Bilecik Bozüyük’teki yeni tesisinin açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı, dünyanın içinden geçtiği enflasyonist ortamda yatırım kararını nasıl aldıklarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Ekonomide her zaman sorunlar olabilir. Biz sanayiciyiz. Bu koşullar aşılır. Moralimizi bozmadan yatırımlara planladığımız gibi devam ediyoruz. Yatırımları hızlandırarak büyütüyoruz. Yatırımları ivmelendiren faktörler, talep artışı, teknolojinin yenilenmesi, yeni pazarların doğuşu gibi kolay kolay önüne geçilmeyen konular oluyor. Yatırımı ertelemenin maliyeti daha yüksek. Eczacıbaşı Topluluğu’nun bu yıl toplam yatırımları 250 milyon euro’yu geçecek.”

Bülent Eczacıbaşı, hangi alanlarda yatırım yapacaklarının sorulması üzerine de, topluluğun faaliyet gösterdiği sektörlerde yatırıma devam edeceklerini, seramik sektörünün bunların başında geldiğini anlattı. Eczacıbaşı, “Yurt dışında yeni yatırımınız var mı?” sorusuna, “Fas’ta temizlik kâğıdı alanında bir yatırım yaptık. Fas yatırımını oturttuktan sonra Afrika kıtasında neler yapabiliriz diye bakabiliriz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Dünyada enflasyon

Dünyada enflasyon kaygısının öne çıktığını kaydeden Eczacıbaşı, “Birçok insan için sürpriz oldu, ama bazı gözlemciler de bunun sürpriz olmadığını söylüyor. ABD Merkez Bankası’nın bunu öngöremediğine dair eleştiriler de var. Özetle dünyanın gündeminde yüksek enflasyon var. Dünyanın çoktan unuttuğu bir konuyla yeniden karşılaşıyoruz” dedi. Eczacıbaşı bu ortamda enerji maliyetlerini düşürmenin stratejik olduğunu vurguladı.