Ekonomi Yatırımları sıraladı hedefini yükseltti

Yatırımları sıraladı hedefini yükseltti

22.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tekfen Emlak Geliştirme, Hep İstanbul projesinin yeni etabı Sıra Evler’i de satışa çıkardı. Yeni etabın yüzde 20’sini satan Tekfen, yıllık 1 milyar lira ciro hedefiyle yeni projelere hazırlanıyor

Yatırımları sıraladı  hedefini yükseltti

Tekfen’in gayrimenkul markası olan Tekfen Emlak Geliştirme, 600 milyon lira ciro hedefi olan Esenyurt’taki Hep İstanbul projesinde yer alan Sıra Evler etabını satışa çıkardı. Yatay mimaride 2-5 kat arasında dizayn edilen Sıra Evler’in 10 günlük ön satış döneminde yüzde 20’si satıldı. 66 daire olan etabın satış fiyatı ise 752 bin liradan başlıyor.
Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, 3+1 ve 4+1 tiplerindeki dairelerin yer aldığı Sıra Evler’in, bahçe kullanım alanı ve çift cepheyle genellikle aileler tarafından tercih edildiğini söyledi. Sıra Evler lansmanında yeni projelerle ilgili sinyaller de veren Egesel, yıllık 1 milyar liralık ciro hedefiyle farklı bölgelerde projeler geliştirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

İzmir projesi başlıyor
Tekfen Emlak Geliştirme’nin Rönesans Grubu’yla ortak olarak 500 milyon dolar ciro hedefiyle yola çıktığı ve planlama aşaması devam eden İzmir’deki karma projeyi bu yıl başlatmayı hedeflediklerini belirten Egesel, Rönesans ile her aşamada yüzde 50-50 ortak olduklarını ifade etti. Egesel, “Projenin mimarı Emre Arolat, toplam 150 bin metrekare kapalı alanda İzmir’in en büyük projelerinden biri olacak. 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor” dedi.
Ömer Egesel, İstanbul’da özellikle yeni gelişim hatlarına odaklandıklarını açıklayarak, Hep İstanbul projesinde olduğu gibi sanayi dönüşümüne de her zaman katkı sunmak istediklerini söyledi. Odakta Kartal, Sarıyer, Zeytinburnu gibi ilçelerin olduğunu anlatan Egesel, “Hem büyük sanayi dönüşüm alanları var, hem de şehirle yakın bağlantıları... Ayrıca Tekfen markasıyla bir yere gitmemiz mühendislik ve tasarım alanında bilinen gücümüzle bizi tercih edilir kılıyor” diye konuştu.

ABD’li fonla işbirliği
Gayrimenkul geliştirmenin grup içindeki payını da artıracaklarını kaydeden Egesel, “Şu anda payımız yüzde 3-4 bandında. Bunu yüzde 15’e çıkarma hedefimiz var” dedi. Tekfen Holding’in büyüme planları çerçevesinde önemli bir yere sahip olan Tekfen Emlak Geliştirme, ABD’li fon şirketi Amstar Global Partners ile de niyet mektubu imzaladı. Buna göre fonla, proje bazlı çalışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

Yüzde 70’ini sattı
Tekfen Emlak Geliştirme’nin ilk büyük ölçekli konut projesi olarak orta gelir grubu için geliştirdiği Hep İstanbul projesinin inşaatı 2015 Ocak ayında başladı. Nisan 2017’de teslim edilmesi planlanan projenin yüzde 70’i ise satıldı. Projeyi ilk satışa açtıklarında metrekare fiyatlarının 2 bin 600 liradan başladığını anlatan Ömer Egesel, şu anda 3 bin 800 liranın üzerine çıktığını dile getirdi. Toplam 57 bin metrekare üzerinde yükselen projede 1424 daire yer alıyor. Yüksek blokta 326 bin liradan başlayan daire fiyatları için ‘taksite mola’ kampanyası da düzenleyen Tekfen, banka kredisiyle ev alanlara 2016 yılı için hiç taksit ödetmeyerek, ödemelere 2017’de başlama imkanı da tanıyor.