Ekonomi ‘Yatlarda doluluk oranı % 70’i aştı’

‘Yatlarda doluluk oranı % 70’i aştı’

24.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kovid-19 sürecinde yerli turistlerin tatil tercihlerinin değişmesinin de etkisiyle, Ramazan ve Kurban bayramları için yatlarda doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı, mavi tur pazarına ilgi arttı.

‘Yatlarda doluluk oranı % 70’i aştı’

 

Viravira.co firmasının kurucusu ve CEO’su Baran Yıldırım, bu seneye, geçen yıldan aktarılan rezervasyonlarla yüzde 15  civarında dolulukla başladıklarını belirterek, “Ocak, şubat ve bu ay rezervasyonlarımız arttı. Sektörün doluluk oranı yüzde 40’ın üzerinde” diye konuştu.

Haberin Devamı

Deniz Ticaret Örgütü verilerine göre, Türkiye’de 2 bin mavi tur teknesi bulunduğunu, bunların 1300’ünün sistemlerinde kayıtlı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Mayıstaki Ramazan Bayramı ve temmuzdaki Kurban Bayramı için rezervasyon oranı şu an yüzde 70’in üzerinde. Sektörümüz nevi şahsına münhasır. Her tekne kendi içinde baktığımızda özel. Popüler teknelerin yaz aylarındaki çoğu  haftası şimdiden doldu” dedi.

Yurtdışından da rezervasyon aldıklarını belirten Yıldırım, yüksek kapasiteli teknelerin daha hızlı dolduğunu söyledi. Yıldırım, “Teknelerin müsaitliği ve fiyat bilgisini gösteren sistem üzerinde çalışıyoruz” dedi.