Ekonomi Yeni bakanlar göreve başladı

Yeni bakanlar göreve başladı

22.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önceki gece gerçekleştirilen ‘mini Kabine revizyonu’ ile atanan Aile Bakanı Derya Yanık, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş görevlerine başladı

Yeni bakanlar göreve başladı

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Beklenen Kabine revizyonu dar kapsamlı olarak gerçekleşti. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında önceki gece yarısı yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararlara göre; kabineye üç yeni bakan girerken, iki bakan görevden alındı. Toplam bakan sayısı ise 16’dan 17’ye çıktı. Üç yeni Bakan, dün TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti. Resmi Gazete’de önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ve ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ olmak üzere iki ayrı bakanlığa bölen kararname yayımlandı. Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık koltuğuna veda ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na AK Parti MKYK üyesi Avukat Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ise Prof. Dr. Vedat Bilgin atandı. Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ayrıca, Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanlığı görevine son verilirken, Pekcan’ın yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, atandı.

Haberin Devamı

‘Hazırlıklıydık’

Ruhsar Pekcan’ın eşi Hasan Pekcan’a ait aile şirketinden Ticaret Bakanlığı’nın dezenfektan satın aldığının ortaya çıkmasının ardından, görevden alınması dikkat çekti. Anayasa uyarınca bakanlığa getirilmesiyle birlikte Muş’un milletvekilliği sona ererken, AK Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı da 288’e düştü. AK Parti TBMM Grup Toplantısı’na katılmadan önce Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Muş, “Sürpriz oldu mu?” sorusu üzerine “Ülkemize hizmet etme adına her zaman, her türlü göreve hazırlıklıydık. Öncesinde de konuyla alakalı benim bilgim vardı. Cumhurbaşkanımız benimle paylaştı” dedi.

Yeni bakanlar göreve başladı

Devir teslim yapıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, görevi dün Ruhsar Pekcan’dan devraldı. Muş, Ticaret Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen devir teslim töreninde, “Bize düşen görev teslim aldığımız bu başarı çıtasını daha da yukarıya taşımaktır, üreten, büyüyen istihdam yaratan, daha çok ihracat yapan Türkiye vizyonumuza katkı sunmaktır” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Derya Yanık ise görevini Zehra Zümrüt Selçuk’tan devraldı. Yanık, “Hepimiz bayrak yarışını, aldığımız sorumluluğu önce milletimize verdiğimiz söz, sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın bize duyduğu güvenin gereğini yerine getirmek üzere taşıyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni bakanlar göreve başladı

‘Sosyal ortaklar’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Vedat Bilgin de görevini Zehra Zümrüt Selçuk’tan devraldı. Bilgin, “Yapmamız gerekenin birincisi büyüme, ikincisi de istihdamdır. Bugün Türkiye bunu gerçekleştirme aşamasındadır” dedi. Bilgin, işveren ve işçi sendikalarının sosyal ortakları olduğunu ifade ederek, “Onlarla birlikte çalıştığımız zaman, çalışma ilişkilerinde barışı ve hakkaniyeti hakim kıldığımız zaman Türkiye’yi istihdam yaratan bir politikayla daha ileriye taşırız” dedi.

Yazarlar