Ekonomi Yeni Lincoln’e güler imzası

Yeni Lincoln’e güler imzası

14.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı otomotiv devlerinin küresel kriz döneminde geçirdiği sancılı toparlanma ve yeniden yapılanma sürecinin meyveleri, Detroit’te görücüye çıkacak. 50 civarında yeni modelin ilk kez tanıtılacağı fuarda, çevreci araçların yanı sıra ciddi toparlanma yaşayan ve Avrupa’da aradığını bulamayan lüks otomobil üreticilerinin de modelleri yer alacak.

Yeni Lincoln’e güler imzası


Ford Motor Company bünyesindeki Lincoln’ün fuardaki en önemli kozu ise, Türk tasarımcı Murat Güler’in elinden çıkan yeni MKC konsepti olacak. İki yılı aşkın süredir Detroit’te çalışan ve Lincoln’ün yeni model yelpazesinin dış tasarımlarından sorumlu olan Güler, MKC’yi de şekillendirmiş. Lüks crossover sınıfındaki MKC’nin 2014’te piyasaya çıkması ve markanın satışlarını artırması hedefleniyor.
Aracın sınıfına farklılık getirmesini istediklerini söyleyen Güler, “MKC, dikkatle incelendiğinde karmaşık ve tam anlamıyla yoğun emekle şekillendirilen bir tasarıma sahip. Biz, bu otomobili eşsiz bir örnek yapmak istedik” diyor. Sadece yan kıvrımlarının oluşturulması için haftalarca çalışıldığını anlatan Güler, “Arka tasarım ve özellikle de stop lambaları, araca özgü oldu. Onlarca metreden onun MKC olduğunu anlamak mümkün olabilecek” dedi.
Güler, daha önce Ford Kuga’nın tasarımını yapmış, yeni Mondeo’nun ve Lincoln MKS ve MKZ’nin tasarımında rol oynamıştı.

Haberin Devamı

Yeni Corolla’nın konsepti

Fuardaki diğer yenilikler arasında, Türkiye’yi ilgilendirebilecek cinsten. Tasarım ve gelişiminin bir bölümü Türkiye’de gerçekleşen Transit’in, ilk kez burada kamuoyuna tanıtılması bekleniyor. Toyota’nın sergileyeceği “Furia” konseptinin ise, yıl sonuna doğru Türkiye’de de üretime girecek yeni Corolla’nın “ön gösterimi” olacağı belirtiliyor.
Fuarın diğer önemlileri arasında, neredeyse tüm dünya tarafından merak edilen 7. nesil Chevrolet Corvette, BMW 4-Serisi konsepti, en çevreci Cadillac olarak lanse edilen ELR, Honda Urban SUV konsepti, Hyundai HCD-14 konsept, Infiniti Q50 Sedan, Kia’nin yeni lüks sedanı, MINI John Cooper Works Paceman ile VW’nin Passat performans konsepti ve 7 kişilik crossover konsepti de sayılabilir.