Ekonomi Yeni moda evler ‘podyum’a çıktı

Yeni moda evler ‘podyum’a çıktı

24.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Toya Yapı, iç ve dış tasarımını ünlü moda markası Dice Kayek’in yaptığı, mimar Bünyamin Derman’ın çizdiği Toya Moda projesini satışa çıkardı. Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirilen projede fiyatlar ise bölge rayiçlerine göre belirlendi

Yeni moda evler ‘podyum’a çıktı

Gayrimenkul sektörünün en yenilikçi firmalarından biri olan Toya Yapı, İstanbul Basın Ekspres Yolu’ndaki yeni projesi Toya Moda’yı satışa çıkardı. İstinye’de hayata geçirdiği Qent İstinye projesinde Porsche Design ile çalışan ve büyük başarı yakalayan Toya Yapı, Toya Moda’da ise tasarımlarıyla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Dice Kayek ile anlaştı. Buna göre projenin içi ve dış mekanlarını Dice Kayek’in kurucuları olan Ayşe ve Ece Ege tasarlayacak.
Projenin bir diğer özelliği ise Türkiye’nin önde gelen mimarlarından biri olan Bünyamin Derman tarafından çizilmesi olurken, Gold Leed sertifikasına aday olan proje tüm bu özellikleriyle önemli bir farklılık yaratıyor.
Projenin lansmanında konuşan Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, Türkiye’de ilk kez bir inşaat markasının mimariyi moda ile buluşturduğunu ve dünyaca ünlü bir Türk tasarımcı ile işbirliğine gittiğini belirterek, “Dice Kayek ile hayata geçireceğimiz Toya Moda ile konutta moda anlayışını değiştiriyoruz” dedi.

185 bin TL’den başlıyor
Konut alıcılarının karşısına kaliteli tasarım ve ulaşılabilir fiyatlarla çıktıklarını söyleyen Zafer Topaloğlu, fiyat olarak bölge ortalamasına uyduklarını vurgulayarak, “Çok kaliteli bir projeyi ulaşılabilir fiyatlarla alıcıların beğenisine sunduk. Fiyatlarda bölge rayiçlerini gözeterek, evleri 185 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardık. Tamamı balkonlu konutların metrekare fiyatları 3 bin 600 TL’den başlıyor. Bu fiyatın içine yüzde 18 KDV dahil. Alıcılar ekstra bir KDV daha ödemeyecek” diye konuştu.
Zafer Topaloğlu, projenin 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiğini anlatarak, “Arsa üzerinde oto pazarı vardı. Hafriyatı bitirdik ve yakında temel atacağız. 2016 Aralık’ta konutları teslim etmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.
Projenin yüzde 40’ını 1+1, kalanları ise 2+1 ve 3+1 olarak planladıklarının altını çizen Zafer Topaloğlu, “37 ile 151 metrekarelik evler yaptık. Büyük daireler yerine ihtiyaca yönelik, daha işlevsel küçük daireler tasarladık. Bu da fiyat avantajı da yarattı. Bu projeden ev sahibi olmak için çok zengin olmaya gerek yok” dedi

Haberin Devamı

‘Alanlar kazanacak’
Topaloğlu, projeye lansman öncesinden yoğun ilgi olduğunu yüzde 15’inin satıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Bölgede çok iyi bir gelişim var. Basın Ekspress aksı İstanbul’un önemli lokasyonlarından biri. Buradan alanların iyi prim elde edeceklerini düşünüyorum.”

‘Türkiye’de ilke imza atıyoruz’
Dice Kayek markasının yaratıcıları olan Ece Ege ve Ayşe Ege, genel konseptin tasarım danışmanlığını yaptıkları Toya Moda projesine çok inandıklarını söyledi. Onlarca inşaat markası arasından doğaya gerçekten saygılı, çevreci ve sürdürülebilir projeler geliştiren Toya Yapı ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ifade eden Ece ve Ayşe Ege, “Toya Moda’yı yaşayan ve hiçbir dönemde modası geçmeyecek bir proje olarak hayal ediyoruz” dedi.

‘Master plansız dönüşüm olmaz’
Projenin mimarı Bünyamin Derman, bölgede kentsel dönüşümün hızla devam ettiğini belirterek, “Dönüşümün getto olmayan örneğini Toya Moda’da sunuyoruz. Kentte ve mahallede yer alan olguların tamamı bu projede yer alıyor. Toya Moda’yı bugünden yarına bundan yirmi yıl sonra da var olacak bir mimari eser olarak tasarladık, asıl kalıcı olan bu” diye konuştu.
Bir kenti kent yapan unsurların avlular, sokaklar, meydanlar ve ticari birimler olduğuna dikkat çeken derman, master planlardan yoksun olan dönüşümün işlevsiz kalacağını söyledi.

Bittiğinde yeşil proje olacak
Basın Ekspres Yolu’nda 21 bin metrekarelik arsada toplam 100 bin metrekare inşaat alanında projelendirilen ve stüdyodan 3+1’e kadar değişen daire seçeneklerinin sunulduğu Toya Moda’da toplam 486 daire ve 35 ticari birim bulunuyor. Toplamda 4 bloktan oluşacak proje az katlı mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Yüzde 70’i yeşil alan olarak planlanan projede, sürdürülebilirlik politikası ile gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak amaçlanıyor. Bu kapsamda proje, ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından LEED sertifikasına altın seviyede aday.

Haberin Devamı

Fikirtepe’de ‘Brooklyn Park’lı dönüşüm planı
İstanbul her geçen gün geliştirilen kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde sürdürülen Fikirtepe’nin planlı dönüşümü öne çıkıyor. Bölgede yürütülen çalışmalardan biri de Selimoğlu – Pana Ortaklığıyla hayata geçirilen Brooklyn Park projesi.
Fikirtepe’nin dönüşümünde rol almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yeni Fikirtepe’nin şehir planı yapılırken duvarlar ile çevrili lüks bir semt olmak yerine çevresi ile bütünleşen ve yaşayan bir şehir olmasının göz önünde tutulduğunu söyledi.
Brooklyn Park projesini de bu doğrultuda tasarladıklarının ifade eden Ufuk, “Son derece değerli bir konuma sahip olan Fikirtepe’ye daha da değer kazandıracak bir projeye imzamızı atıyoruz” dedi.
Fikirtepe’nin E5 ve TEM otobanlarının hemen yanında, iki metro İstasyonu, metrobüs ile Marmaray bağlantısı olduğunu ifade eden Ufuk, şunları söyledi:
“Bu bölge tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan değerli bir konuma sahip. Burası 140.000 kişinin yaşayacağı modern bir kente dönüşecek. Brooklyn Park projemizle de bu dönüşümün önemli bir parçası oluyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla ve bölgedeki ilk yatırımımız olan Brooklyn Park ile kentsel dönüşümde sembol niteliğinde bir projeye imzamızı atacağımızı söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

Dairelerin yüzde 55’i satıldı farklı projelere odaklandı
K Yapı ve Solid İnşaat tarafından inşa edilen Trendist Ataşehir projesi tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 6 ayda konutların yüzde 55’inin satıldığı projenin inşaatı da yüzde 30 seviyesinde tamamlandı. Mazhar Alanson’un oynadığı reklam filmi sayesinde hafta sonu 37 konut satan ortaklar Ataşehir’de hayata geçirecekleri yeni projeye odaklandı. K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Murat Karaduman, özellikle Fikirtepe’den çok fazla proje teklifi aldıklarını belirterek, “Ancak o bölgenin 10 seneye ihtiyacı var” dedi.
Firma olarak yine Ataşehir’de konut, rezidans, ofis ve otelden oluşan karma proje üzerine çalıştıklarının ifade eden Karaduman, ”250 bin metrekare satılabilir alana sahip projemiz Trendist’ten daha büyük olacak. Yılsonunda veya 2015 başında satışa çıkaracağız” diye belirtti.

‘Yüzde 17 prim yaptı’
Murat Karaduman, Trendist projesinde konutların kısa sürede yüzde 17 prim yaptığını, tamamlandığında da yüzde 45 oranını yakalayacağını söyledi. En çok 3+1 ve 4+1 daire tipinin ilgi gördüğünü söyleyen Karaduman, “Projeye yatırımdan daha çok oturum için talep geldi. Yılsonuna kadar konutların yüzde 85’ini satmayı hedefliyoruz” dedi. Proje kapsamındaki 43 adet cadde dükkânı eylülde satışa sunacaklarını kaydeden Karaduman, “Dairelerden fazla dükkâna ilgi var. Kiracılardan da talep alıyoruz. Fakat kira düşünmüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

% 5 peşinle satış yapıyor
Trendist Ataşehir’de iki alternatifli ödeme planı başlatıldı. Yüzde 5 peşinat avantajı sunan kampanya süresince peşinatın geri kalan kısmı yani yüzde 20’si bir yıl ertelenebilecek. Kampanya kapsamında metrekaresine bağlı olarak, 15 bin TL ile 48 bin TL arasında değişen peşinat fiyatlarıyla Trendist Ataşehir’den daire sahibi olunabilecek. Trendist Ataşehir tarafından oluşturulan ikinci ödeme alternatifinde ise yüzde 50’si peşin olmak üzere dairenin geri kalan yüzde 50’si vade farksız taksitlendirme imkânı ile proje tarafından finanse edilebilecek.

Haberin Devamı

Avrupa Konutları TEM’de caddedeki mağazaları ihaleyle satışa çıkarıyor
Artaş Grubu’nun Gaziosmanpaşa’da hayata geçirdiği Avrupa Konutları TEM 2’nin cadde mağazaları satışa çıkıyor. Açık artırma usulüyle satılacak mağazaların yoğun talep görmesi bekleniyor.
TOKİ İştiraki, Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilen Avrupa Konutları TEM 2’de mağazaların açık artırması Emlak Konut GYO kontrolünde 10 Mayıs’ta projenin satış ofisinde düzenleyeceği açık artırma ile gerçekleşecek.
64.88 metrekare ile 1.899.37 metrekare arasında değişen 34 adet cadde mağazalarının muhammen bedeli 450 bin TL’den başlıyor.

414 ev bulunuyor
3 blokta 414 konuttan oluşan Avrupa Konutları TEM 2, tam karşısında yer alan Avrupa Konutları TEM projesiyle birlikte bölgenin çekim merkezi haline geldi.
Projenin yanı başında yapımı devam eden 250 yataklı fizik tedavi hastanesi ile bölgeye yeni taşınan Taksim İlkyardım Hastanesi, sağlık hizmetleri yatırımcılarının ilgisini cadde mağazalarına yönlendiriyor.

İki projede birden kampanya başlattı
Gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinden Sinpaş Yapı, avantajlı ödeme kampanyalarıyla dikkat çekiyor. Sinpaş’nın kampanyasında, yüzde 10 peşinat veriliyor. Kalan bölümün yüzde 10’u 12 ay taksitle vade farksız ödeniyor. Geri kalan kısım için 14 ay sonra oluşturulan uygun ödeme planı fırsatı sunuluyor. Kampanya, İstanbul Sultanbeyli’deki Liva Turkuaz ve Ankara Çankaya’daki Altınoran projelerini kapsıyor.
İstanbul Sultanbeyli’de yükselen Sinpaş Liva Turkuaz’da birinci etap teslimleri tamamlandı. Hobi Akademisi ile Sultanbeyli bölgesine de yeni bir değer katan Liva’da, geçtiğimiz Mart ayı itibarıyla ikinci etap teslimlerine başlandı.

Ankara’da teslim yaklaşıyor
Ankara Çankaya’daki Altınoran projesinde ise ilk etabın teslimleri ağustos ayı içinde yapılacak. 1 milyon 850 bin metrekarelik alanı kaplayan projenin 650 bin metrekaresi rekreasyon alanlarına ayrılacak. Altınoran projesinin en özgün ve çarpıcı sosyal donatılarından biri olan Kayak Vadisi’nin ise yapım çalışmaları başladı.

Torunlar projelerini Cityspace’te tanıttı
Türkiye gayrimenkul sektörünün en önemli yatırımcıları arasında yer alan Torunlar GYO, 22-24 Nisan 2014 tarihleri arasında Abu Dhabi’de gerçekleşen Cityscape Fuarı’na katıldı. Firma, fuarda Torun Center ve Mall of İstanbul projelerini uluslararası yatırımcılarla buluşturdu.
Geçtiğimiz ekim ayında Cityscape Dubai Fuarı’na katıldıklarını ve beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, “Türkiye’ye ve projelerimize Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz” dedi.

Göktürk’teki örnek daireyi tamamladı
Kemerburgaz Göktürk’te hayata geçirilen Yalın Evler projesinde, teslimler yaklaştı. Fiyatları 207 bin dolardan başlayan dairelerin yüzde 50’si, 1,5 yıl içinde satılırken, inşaatın da yüzde 75’i tamamlandı. Tamamlanan örnek dairenin basın tanıtımında konuşan Keleşoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş ve Zilal İnşaat Genel Müdürü Abdullah Sağlam, birkaç ay içinde tamamlanacak projenin yüzde 30’un üzerinde prim yaptığını ve yüzde 25’inin yabancılara satıldığını söylediler.
Proje, toplam 146 konut ve 10 dükkândan oluşuyor.