Ekonomi Yeni nesil inovasyon merkezi Türkiye oldu

Yeni nesil inovasyon merkezi Türkiye oldu

11.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vodafone, Türkiye’yi Vodafone Grubu içinde mükemmeliyet merkezi olarak konumlama hedefi doğrultusunda yeni bir başarıya daha  imza attı.

Yeni nesil inovasyon merkezi Türkiye oldu

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tech2025 stratejisi doğrultusunda şebekesini yeniden tasarlayan Vodafone, yeni nesil inovasyon merkezini Türkiye’de kurma kararı aldı. İstanbul’da hayata geçirilecek merkezde, Açık Radyo Erişim (OpenRAN) ve Ağ Tabanlı Platform (NaaP) gibi yeni nesil teknolojiler geliştirilecek.

Haberin Devamı

İlk etapta 26 Türk mühendisin görev yapacağı merkez, hem yerli ve milli üretim ekosisteminin desteklenmesinde, hem de telekomünikasyon sektörünün genel strateji ve mimarisinin gelişmesinde önemli rol üstlenecek. Merkez, aynı zamanda geleceğin dijital teknolojilerinin geliştirilmesinde diğer Vodafone ülkelerine öncülük edecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, Türkiye’yi mükemmeliyet merkezi olarak konumlamayı  hedeflediklerini belirtti. Teknoloji ve deneyim ihracının, Vodafone Türkiye için öncelikli bir konu olduğunun altını çizen Rerolle, şunları kaydetti:

“Global deneyimimizi Türkiye’ye aktardığımız gibi, Türkiye’deki başarılı uygulamalarımızı da yurtdışına ihraç ediyoruz. Şimdi bir adım daha atarak, Türkiye’yi Vodafone’un yeni nesil inovasyon merkezi haline getirmeye hazırlanıyoruz. İstanbul’da kurulacak merkezde OpenRAN ve NaaP teknolojileri üzerine çalışılacak. Bu teknolojilerle, uçtan uca yazılım destekli servislerin önünü açmayı, verimliliği ve hizmet çeşitliliğini artırmayı, 5G ve Nesnelerin İnterneti şebekelerine esneklik ve hız kazandırmayı hedefliyoruz.”