Ekonomi Yerdeki 100 $’ı alır bulaşıkları yıkarım

Yerdeki 100 $’ı alır bulaşıkları yıkarım

12.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

76.3 milyar dolarlık serveti bulunan Bill Gates merak edilen sorulara yanıt verdi: Yerde 100 dolar görsem alır, bağışlarım. Ufak bir sandalyeden atlayabilirim. Akşam evde bulaşıkları ben yıkarım.

Yerdeki 100 $’ı alır bulaşıkları yıkarım

Dünyanın en zengin ismi olan yazılım devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yerde 100 dolar gördüğü takdirde hemen alacağını söyledi. Gates yılda 100 bin dolardan az kazanarak nasıl geçinileceğini ise bilmiyor.
76.3 milyar dolarlık serveti bulunan Gates, sosyal medya sitesi Reddit’in düzenlediği bir online söyleşiye katıldı. Haber ve eğlence sitesi olarak işleyen Reddit’te kullanıcılar ilginç buldukları linkleri ve metinleri kopyalıyor. Bu haberler oylanarak sayfada üst sıralara yükseliyor veya alçalıyor.

İyi zıplıyor...
Bill Gates (58) katıldığı söyleşide birbirinden ilginç sorularla karşı karşıya kaldı. Bu ay Microsoft’un yeniden yapılandırılması sürecinde yönetim kurulu başkanlığından ayrılan Gates, daha inovatif bir görev olan teknoloji danışmanlığını üstlenmişti.
Söyleşide Gates’e hayırseverlik ve yeni göreviyle ilgili soruların yanı sıra bir sandalyenin üzerinden zıplayıp zıplayamayacağı bile soruldu. Gates bu soruyu, “Sandalye küçük ise zıplayabilirim” diye yanıtladı. Gates’in sorulara verdiği yanıtlardan satırbaşları şöyle:

‘Enerjik ve saftım’

- Bill Gates, “enerjik ve saf” olduğunu belirttiği eski yıllardaki gibi artık günlerce işyerinde kapalı kalmayacağını söyledi. Son 20 yıl içinde nasıl değiştiği sorulduğunda, yaşlanmanın kendisini pozitif katkı yaptığını belirten Gates, “20 yıl önce günlerce ofiste kalır, dert etmezdim. Enerjik ve saftım. Şimdi daha olgunum ve biraz daha akıllıyım” yanıtını verdi.

- Gates mesaisinin üçte birini Microsoft’a kalanını eşiyle birlikte hayır işlerini yürüttüğü vakfa ayıracağını belirtti.

- Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella’nın şirketin güçlü ve zayıf yönlerine yeni bir bakış getireceğini belirten Gates, “Harika bir başlangıç yapacak” dedi.

- Yerde 100 dolar görse alıp almayacağı sorusuna Bill Gates şu yanıtı verdi:
“Benim kafa yapım 100 doların iyi para olduğu bir zamanda şekillendi. Parayı alır, vakfımıza verirdim. 100 dolarla bayağı bir şey alınabilir.”

Haberin Devamı

Kitap okuyan makine yolda

- Şu anda bir bilgisayar öğrencisinin neye odaklanması gerektiği sorulduğunda Gates, gelecek yıllarda “öğrenen makinelerin” ortaya çıkacağını, ses ve görüntü tanımada makinelerin önemli aşamalar kaydettiğini, bir süre sonra okuduğu kitabı anlayan makineler yapılacağını söyledi.

- ABD’nin istihbarat kuruluşlarının internet kullanımını yasadışı izlemesiyle ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine Bill Gates, bunun karmaşık bir konu olduğunu ve kameraların insanlar hakkında daha fazla bilgi toplayabilecek kapasiteye gelmesiyme işin daha da karmaşıklaşacağını söyledi. Gates, “Bilginin nasıl toplandığı ve korunduğuna güvenebilmemiz lazım. Hükümet suç ve terörizmi durdurmaya çalışmalı ama işler daha açık olmalı” dedi.

Haberin Devamı

- Bill Gates zevk için yaptığı en pahalı harcamanın bir uçak almak olduğunu ancak bu uçağın kurdukları Bill ve Melinda Gates Vakfı’yla ilgili seyahatler için kaçınılmaz olduğunu paylaştı.

-Briç oynamaktan hoşlandığını belirten Gates, evdeki Microsoft Xbox oyun konsolunda ise oğlunun vakit geçirdiğini anlattı.

- Gates her akşam yemeğinden sonra tabakları kendisinin temizlediğini çünkü bu işi iyi becerdiğini söyledi.