Ekonomi ‘Yerli uçak’ için Sabancı rüzgarı

‘Yerli uçak’ için Sabancı rüzgarı

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Kordsa’nın ABD’de imza attığı kompozit yatırımıyla ilgili olarak, “Türkiye’de yerli ve milli uçak için şu anda projeler var. Onun teknolojisini Türkiye’ye transfer edebilirsek, bu Türkiye için de bir rekabet avantajı olacak” dedi.

‘Yerli uçak’ için  Sabancı rüzgarı

Brisa’nın ikinci fabrikasını Aksaray’da bitirdiğini, çimentoda da biten projelerin dışında yeni yatırım arayışlarının devam ettiğini, mevcut fabrikalardan birkaç tanesini alabileceklerini belirten Göçmen, Kordsa’nın ABD yatırımyla ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Uzay ve havacılık sektörlerine parça yapan bir fabrika olduğu için ABD’de iki fabrikası olan bir şirketi satın aldık. Bu adım teknoloji transferi açısından çok önemli. Her şeyin 3- 5 senede değiştiği bir ortama girdiğimiz için ancak teknolojisini geliştirebilenler ayakta durabilecekler. Bir de üniversitemiz var. Mükemmeliyet merkezi kurmuştuk, ABD yatırımıyla birleşince bu çok daha anlamlı hale geldi. Bu tür mükemmeliyet merkezlerine de devam edeceğiz. ABD’deki yatırımın başka bir iyi tarafı da Türkiye’de yerli ve milli uçak için şu anda projeler var. Onun teknolojisini Türkiye’ye transfer edebilirsek, Türkiye için de bir rekabet avantajıdır bu.”

‘Türkiye bu yıl büyüyecek’

Türkiye’nin 2017’de ekonomik olarak olumlu bir yıl geçirdiğini belirten Göçmen, “Üçüncü çeyrekte yüzde 11 büyüme, yıl sonu beklentisi olarak yüzde 7’lere yaklaşan bir büyüme Türkiye için çok olumlu. Ve biz de 2017’deki finansal performansımızdan çok memnunuz. 2018’de de Türkiye’nin yüksek büyümeye devam edeceği bir yıl olacak. Biz kendi varsayımlarımızla bunu yüzde 5 civarı olarak aldık ama tabi sektörden sektöre değişiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Holdingin gelecek planlarından da bahseden Göçmen, 2018’de de yatırımların devam edeceğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizde yatırım hiç bitmez” diyen Mehmet Göçmen, “Bakıldığı zaman 5 milyarı aşkın bir yatırım da 2018 programında var. Bunun önemli bir kısmı yine enerjide dağıtım alanına yapacağımız yatırımlar.”