Ekonomi Yerli ve milli lens solüsyonu üretildi

Yerli ve milli lens solüsyonu üretildi

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yılda yaklaşık 120 milyon dolarlık dış ticaret açığı verilen lens solüsyonlarını, OSTİM Teknik Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğiyle yerli ve milli olarak üreten Jeomed İlaç ve Sağlık Ürünleri’ni ziyaret etti.

Yerli ve milli lens solüsyonu üretildi

EKONOMİ SERVİSİ - Jeomed Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Polat’tan bilgi alan Varank, şirketin OSTİM Teknik Üniversitesi ile önemli bir Ar - Ge ve üretim projesine imza attığına dikkati çekerek, “Yerli ve milli lens solüsyonunu burada ürettiler ve piyasaya  sürdüler” dedi.

Haberin Devamı

Lens solüsyonlarının şimdiye kadar yurtdışından ithal edildiğini ve 120 milyon dolar açık verildiğini söyleyen Varank, firmanın gerekli izin ve sertifikaları aldığını bildirdi. Varank, “Özellikle katma değerli ve açık verdiğimiz ürünlerin Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesine önem veriyoruz. Bu firmamız da devletimizin farklı desteklerinden, teşviklerinden, özellikle KOSGEB’den katkı alarak üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde bu ürünü üretmiş oldu” dedi.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’na da değinen  Varank, şöyle devam etti: “Burada açık verdiğimiz ürünlerin Ar - Ge’sinden ticarileşmesine tüm süreçlerini devlet olarak destekliyoruz, belirlediğimiz ürün gruplarında firmalarımıza destekler veriyoruz. Kimya ve ilaç sanayisi de bunlardan biri. Önümüzdeki dönemde de hamle programı kapsamında bir çağrıya çıkacağız.”