Ekonomi Yeşil ekonomi için finansman çağrısı

Yeşil ekonomi için finansman çağrısı

27.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, salgında küresel tedarik zincirlerinde yaşanan dönüşümle Türkiye’nin önemli bir fırsat yakaladığına dikkat çekerek, “Sanayimizin, güçlü ve sürdürülebilir ihracat için finansman desteğine ihtiyacı var. Türk Eximbank, ihracat ve yeşil ekonomi için yeni nesil finansman kaynaklarını artırarak desteklerini çeşitlendirmeli” dedi.

Yeşil ekonomi için finansman çağrısı

 

İSO Meclisi’nin ağustos ayı Olağan Toplantısı’na, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney konuk olarak katıldı.

Haberin Devamı

Erdal Bahçıvan, yeni tip koronvirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle  küresel tedarik zincirlerinde yaşanan ve devam etmesi beklenen dönüşümle birlikte, Türkiye’nin dünya ihracatındaki payını artırma ve değer zincirinde daha üst sıralara yükselme yönünde önemli bir fırsat yakaladığını vurguladı.

Güçlü ivme var

Dünya ekonomilerinin önemli bir kısmının yeniden açılması ve küresel ticaretin toparlanmasıyla ülke ihracatının kazandığı güçlü ivmenin bu yönde önemli bir işaret olduğunu belirten Bahçıvan, şunları kaydetti:

“Sanayi üretiminin son aylarda yakaladığı ivme, sanayi istihdamının haziranda 6 milyon 240 bin ile şimdiye kadarki en yüksek sayıya ulaşması gibi gelişmeler, sektörümüzün büyük bir atılımın eşiğinde olabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu süreçte sanayimizin güçlü ve sürdürülebilir ihracat konusunda desteğe ihtiyacı var. Bunun başında da finansman geliyor. Bu bağlamda Türk Eximbank, ihracat ve yeşil ekonomi için, özellikle yeni nesil finansman kaynaklarını arttırarak desteklerini  çeşitlendirmeli.”

Yazarlar