Ekonomi ‘Yılın Otomobili’nde 7 finalist

‘Yılın Otomobili’nde 7 finalist

28.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının finalistleri belli oldu.

‘Yılın Otomobili’nde 7 finalist

OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda, 22 aday otomobil arasından “Audi A4”, “Fiat Egea”, “Hyundai Tucson”, “Opel Astra”, “Renault Talisman”, “Skoda Superb” ve “Volvo XC90” modelleri finalde mücadele etmeye hak kazandı.
7 finalist otomobil, PPG Oto Tamir Boyaları ana sponsorluğu, Bridgestone ile İntercity İstanbulpark co-sponsorluğunda düzenlenen 2016’da “Türkiye’de Yılın Otomobili” olmak için yarışacak. OGD üyeleri, finalistleri belirleyecek ilk oylama öncesi 25 Mart tarihinde Intercity İstanbulpark’ta düzenlenen test sürüşü için bir araya geldi.

Adaylar test edildi
Gün boyu süren organizasyonda, aday otomobiller yarış pisti dışında, özel olarak hazırlanan istasyonlarda fren, slalom ve diğer testlerden geçti. Ardından, “Yılın Otomobili” için yarışacak 7 finalist için oylama yapıldı.
Test sürüşü organizasyonuna otomotiv markalarının yöneticileri de geniş katılım gerçekleştirerek büyük ilgi gösterdi. 7 finalistin belirlenmesinin ardından, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimlerinde ikinci ve son tur da başlamış oldu. Türkiye’nin seçkin otomotiv gazetecilerinden oluşan OGD üyeleri, ikinci turda yapacakları oylamayla 7 finalist arasından Yılın Otomobili’ni seçecek. “Türkiye’de 2016 Yılının Otomobili”, 19 Nisan tarihinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.