Ekonomi Yunanistan’la uzlaşma yok, uzaklaşma Var...

Yunanistan’la uzlaşma yok, uzaklaşma Var...

26.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euro Bölgesi maliye bakanlarının dün Yunanistan’daki mali krize çözüm bulunması amacıyla alacaklılar tarafından sunulan planı tartıştığı toplantılarda uzlaşı sağlanamadı.

Yunanistan’la uzlaşma yok, uzaklaşma Var...

Euro bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup’un başkanı Jeroen Dijsselbloem, Atina’nın kredi veren Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) teklifini kabul etmesinin hâlâ olasılıklar dahilinde olduğunu ancak toplantının sona erdiğini söyledi. Reuters’a bilgi veren bir euro bölgesi yetkilisi bir sonraki toplantının cumartesi sabah yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bu ay süre doluyor

Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, “Karar verme özellikle Yunan yetkililere düşüyor, fakat onlar geri adım atıyorlar. Bir uzlaşmadan çok bir uzaklaşma var” diye konuştu. Yunanistan, kreditörlerin, kurtarma paketindeki 7.2 milyar euro’yu serbest bırakmaması halinde bu ay sonuna kadar IMF’ye ödemesi gereken 1.6 milyar euro borcu karşılayamayacak. Brüksel’de dün başlayan ve 2 gün sürecek AB liderleri zirvesine kadar Yunanistan’daki mali krizin çözümüne yönelik bir anlaşma sağlanması ümit ediliyordu.

‘Acil’ destek uyarısı

Bu arada Alman Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF) tarafından düzenlenen bir etkinlikte Acil Likidite Desteği’nin (ELA) Yunan bankaları için tek fonlama haline geldiğini ve bunun Yunan bankalarının dayanıklılığı konusunda şüphe oluşturduğunu söyledi.