EkonomiYurt dışında 100 noktaya ulaşıldı

Yurt dışında 100 noktaya ulaşıldı

26.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası, yurt dışındaki büyümesini daha da güçlendirdi. Banka, 2018 yılında Özbekistan’da tamamı kendisine ait bir banka kuran Ziraat Bankası; bu önemli yatırımın yanı sıra 2018’de Bosna Hersek’te Bijeljina, Gürcistan’da Tsereteli, Kosova’da Prizren ve Peja, Kazakistan’da Atırau, Azerbaycan’da Gence şubeleri olmak üzere 8 şube açtı.

Yurt dışında 100 noktaya ulaşıldı

Yılın son günlerinde Karadağ’da Bar ve Budva kentlerinde 2 şube daha açan Ziraat Bankası, böylece 18 ülkede 100 noktada, müşterilerine hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

‘Gurur duyduk’

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Kurumsal Mimari Grup Başkanı İlker Met, şu değerlendirmede bulundu:

“Yurt dışındaki faaliyetlerimizi organize ederken, sadece şube açmakla kalmıyor, aynı zamanda yurt dışındaki tüm faaliyet noktalarımızdaki iş modelimizi, çalışma ortamlarımızı, yazılım alt yapımızı yeniliyor ve Türkiye’deki iş modelimiz ile uyumlu hale getiriyoruz. Ziraat Finans Grubu olarak yurt dışındaki en önemli hedeflerimizden birisi de bulunduğumuz coğrafyaların Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerine katkı sağlamak. Bu kapsamda ülkemizden yapılan yatırımlar kadar, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden de ülkemize yapılan yatırımların bir parçası olmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Karadağ’ın Bar kentinde açtıkları şube için de bir değerlendirmede bulunan Kurumsal Mimari Grup Başkanı İlker Met, “Bar kentinde en son 1878 yılında bir Türk bankasının hizmet verdiğini biliyoruz. Böylece 140 yıl sonra Ziraat Bankası olarak Bar kentine tekrar “Merhaba” demekten gurur ve mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.