Ekonomi Yurt dışında yaşayan Türklere YUVAM hesabı

Yurt dışında yaşayan Türklere YUVAM hesabı

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Halkbank, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının döviz cinsinden birikimlerini Türk lirasında değerlendirebileceği YUVAM hesabını müşterilerinin hizmetine sunduğunu duyurdu.

Yurt dışında yaşayan Türklere YUVAM hesabı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından başlatılan, döviz tevdiat hesaplarının TL’ye dönüşümünü desteklemeye yönelik uygulamalar kapsamında Halkbank, bu kez yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına seslenen yeni mevduat ürününü hayata geçirdi. Halkbank, yurt dışında yaşayan vatandaşların tasarruflarının Türkiye’de değerlendirilmesini teşvik etme hedefiyle kısaca YUVAM olarak tanımlanan ‘Yurt dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat Hesabı’nı uygulamaya aldı. Bankadan yapılan açıklamada YUVAM hesabının, kur koruma güvencesinin yanı sıra ilave getiri kazanma fırsatı sunan ve mevduat sahibinin kazanımlarını koruyan avantajlı bir Türk lirası hesap olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

'Milli paraya katkı'

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile Dövizden ve Altından Dönüşümlü Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ürünleriyle bankamız, vatandaşların tasarruflarını kur kaynaklı değer artışları doğrultusunda koruyacak çok ciddi bir güvence sistemi sunmuştur. YUVAM hesaplarıyla yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da artık bu yeni mevduat ürünlerimizin avantajlarından faydalanabilmektedir. Yeni mevduat ürünleri, tasarruf sahiplerine önemli fırsatlar sunduğu gibi ekonomimize, ülkemizin üretimine, TL birikimlerinin gelişmesine ve milli paramızın değer kazanmasına da güçlü katkı sağlayacaktır” diye konuştu.