Ekonomi Yüzbinlerce esnaf için vergi muafiyeti 2022’de

Yüzbinlerce esnaf için vergi muafiyeti 2022’de

22.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüzbinlerce esnaf sanatkarın beklediği gelir vergisi muafiyeti için tarih netleşti.

Yüzbinlerce esnaf için vergi muafiyeti 2022’de

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutulmasını öngören düzenlemenin yıl sonunda yasalaşması, 2022 başında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca mevzuat çalışmaları sürdürülen düzenlemenin yıl sonunda yasalaşması, 2022 başında yürürlüğe girmesi planlanıyor. Kanun değişikliği kapsamında basit usulde vergilendirmenin kaldırılmasının öngörülmediği, kapsama giren kesimlerin vergi beyannamesi vermeyeceği ve vergi ödemeyeceği kaydedildi. Basit usül kapsamındaki esnafın muhasebe kayıtlarında ise değişiklik yapılmasının beklenmediği ifade edildi. Buna göre kapsamdaki esnaf, meslek kuruluşlarından temin ettiği belgelerle ticarete devam edebilecek, gider ve mal alış belgelerini defter beyan sisteminde kayıt altına almayı sürdürecek.

Haberin Devamı

Ekonomi reform paketinde yer alan ve küçük esnafın desteklenmesine yönelik düzenlemeye göre, basit usulde vergilendirilen yaklaşık 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf tutulacak. 2021 kazançlarıyla başlayacak olan istisna uygulamasının, kalıcı olarak sürdürülmesi hedefleniyor.