Ekonomi Yüzen marketler tam yol ileri!

Yüzen marketler tam yol ileri!

05.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Perakendeciler denize açıldı. Yaz aylarında tekne, yat ve marina müşterilerinin ayağına hizmet götüren yüzen market sayısı artıyor. Bu marketlerde tatil beldelerinde koy koy gezilerek müşterilere hizmet sunuluyor.

Yüzen marketler tam yol ileri

Hanife BAŞ  - Yaz ayıyla beraber satış kanallarını çeşitlendirmek isteyen perakendeciler, teknelere yöneldi. Birkaç yıldır devam eden bu trende bu yıl daha fazla markanın katıldığı görülüyor. Pandemi sonrasında büyük ilgi gören teknede tatil ve marinalardaki yat ve tekne yoğunluğundaki artış perakendecileri denizden hizmet veren çözümlere yöneltti. Teknelerle koy koy dolaşılarak müşterilerinin ayağına giden markalar talepten memnun. 

Haberin Devamı

Koy koy geziyor 

Carrefoursa, teknede satışı ilk uygulayan markalardan biri. Son 5 yıldır olduğu gibi bu yaz döneminde de ‘Mavi’ isimli teknesiyle koylarda, marina mağazalarında tatil beldelerinde satış yapıyor. Toplam 80 metrekare alışveriş alanına sahip olan 22.5 metre uzunluğundaki Carrefoursa Mavi, zengin bir ürün yelpazesine sahip. Paketli yaş sebze, meyveden süt ve süt ürünlerine, kahvaltılıklardan kuru gıdaya, donmuş gıdalardan içeceklere, kişisel bakım ve hijyen ürünlerinden deniz plaj ürünlerine kadar 2 bin çeşit ürünle müşterilerine hizmet sunuyor. Firmanın denizdeki marketi, özel sipariş durumunda marinadaki Carrefoursa marketinden ürün tedarik ederek müşterisine ulaştırıyor.  

Migros Deniz Market, Ege’deki adalara ve kara bağlantısı olmayan koylara ulaşıyor. 45 metrelik boyu, 168 metrekarelik satış alanıyla birebir Migros mağazası formatında tasarlanan Migros Deniz Market’te 3.500’den fazla ürün çeşidi bulunuyor. 

Haberin Devamı

Yüzen market, özel tasarlanmış denizci kıyafetleri ve İngilizce bilen personellerle hizmet veriyor. Müşteriler, Migros Deniz Market’in botları ile mağazaya getirilerek alışverişlerini kendileri yapabiliyor. Migros Deniz Market’in lokasyonu, denizcilerin kullandığı aplikasyonlarla tam uyumlu olarak akıllı telefon ve tabletlerden anlık takip edilebiliyor. 

Yüzen marketler tam yol ileri

Denizde kahve keyfi 

Metro Türkiye, yat kullanıcılarına online sipariş hizmeti veriyor. www.metroyatservis.com üzerinden 5 binden fazla ürün çeşidini 24 saat içinde sağlıyor. Bodrum marinalarındaki teknelere, özel yatlara hizmet veriyor. Kahve Dünyası Algötür iki yıl önce hayata geçirdiği Tekne konseptiyle en sevilen lezzetlerini Bodrum, Göcek ve Marmaris koylarında sevenleriyle buluşturuyor. Kahve Dünyası’nın dondurmalarından soğuk içeceklere, çikolatalardan çeşit çeşit kahveye tüm lezzetler Kahve Dünyası Algötür Teknesiyle bir telefonla istenilen yere götürülüyor. İnsanlar denizde de kahve keyfinden mahrum kalmıyor. 

Pınar, online üzerinden yaz mevsimi boyunca 500’den fazla ürününü Bodrum, Çeşme ve Göcek’teki tüketicilerine ulaştırıyor. Ürünlerini Bodrum ve Çeşme’de karadan ulaştıran olan PınarOnline, Göcek’te ise hem marinadan, hem araçla hem de denizden ürün teslimatı gerçekleştiriyor.