Ekonomi Zeytinde büyük hile

Zeytinde büyük hile

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Semerci, zeytin üretiminde ticari kaygılarla sağlıklı olmayan yöntemler kullanıldığını söyledi. Semerci, “Zeytinin karartılması için havuzlara metal parçalar atılıyor. Çabuk olması için de kostik kullanılıyor.

Zeytinde büyük hile

 

Sağlıklı zeytin vaktinde olgunlaşmalı ve doğal olmalı” dedi. Doğal siyah zeytin hazırlamanın farklı yöntemleri olduğunu söyleyen Semerci, en çabuk yenebilecek duruma gelen zeytinin sele cinsi zeytin olduğunu söyledi. Sele zeytinin 2 ay sürede olgunlaştığını belirten Semerci şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Havuz zeytini 7 ay, çevirme zeytini de 5 ay gibi bir sürede olmakta. Ne yazık ki ticari kaygılarla havuz zeytinine kostik atılabiliyor. Sodyum hidroksit insan sağlığına zararlı ama ne yazık ki kullanılmakta. Bu uygulama bizim gıda kodeksimize İspanyol tipi yapım diye girmiş ve yasal. Bu tür zeytinleri özellikle çocuklarımıza tükettirmemeliyiz.”