Ekonomi Ziraat Katılım’dan Somali’ye şube

Ziraat Katılım’dan Somali’ye şube

02.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Afrika kıtasında 2020 yılında faaliyete başlayan Sudan şubesi ile Türk bankacılık tarihinde bir ilke imza atan Ziraat Katılım, Somali’nin başkenti Mogadişu’da yurt dışındaki ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Ziraat Katılım’dan Somali’ye şube

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde Somali Mogadişu’da gerçekleşen resmi açılış törenine Türkiye Mogadişu Büyükelçisi İbrahim Mete Yağlı, Somali Maliye Bakanı Bihi Iman Cige, Somali Ticaret Bakanı Jabriil Cabdirashiid, Somali Merkez Bankası Başkanı Abdirahman Mohammed Abdullahi ile Türk ve Somali kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Törende bir konuşma yapan Türkiye Mogadişu Büyükelçisi İbrahim Mete Yağlı, Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik güçlü bir irade gösterdiklerini ifade ederek, Ziraat Katılım’ın Somali’de yer almasının Somali’nin ekonomik büyümesine vereceği katkıları vurguladı.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir de, “Devletimizin Afrika vizyonu doğrultusunda açılışını yaptığımız Somali şubemiz, Türkiye ve Somali arasındaki dış ticaretin gelişimi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinde köprü görevi üstlenecektir” dedi.