Ekonomi ‘Zorluktan yılmayacağız’

‘Zorluktan yılmayacağız’

10.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) verilerine göre leasing, faktoring ve finansman şirketlerinin 2019 yılı 9 aylık konsolide rakamları şöyle. Bu üç alanda faaliyet gösteren şirketlerin toplam aktifleri 121 milyar TL (Türk Lirası), öz kaynak büyüklükleri 23 milyar TL, net kârları 2,5 milyar TL, müşteri sayıları ise 3,7 milyon olarak açıklandı.

‘Zorluktan yılmayacağız’

Üçüncü çeyrek verilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Aynur Eke, Türkiye ekonomisinin  zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek “Bu zorluk kimseyi yıldırmadığı gibi bizlerin ve temsil ettiğimiz sektörlerin birlikteliğini daha fazla artırarak işimize olan inancımızı yukarı seviyelere çekti” dedi.

Haberin Devamı

“Tüm bu zorlu sürece rağmen ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. Düşen faiz ve kurlar temsil ettiğimiz sektörlerin geleceği adına bizlere umut aşılamıştır” diyen Eke şöyle konuştu:

“Finansal kiralama, faktoring ve finansman sektörlerini daha verimli hale getirmek ve ekonomiye verdikleri katkıyı artırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Reel sektörün gelişimi açısından birliğimize düşen görevin bilinciyle daha faydalı olmak adına sektörlerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Son bir yıldır ekonomik daralmanın etkisiyle düşüşler yaşayan sektörlerimiz içinde ortalama vadesi daha kısa olan faktoringde bilanço rakamları ilk kez bir önceki çeyreğe göre büyüme eğilimine girmiştir.”