Emlak Kiralık daire ararken nelere dikkat etmelisiniz?

Kiralık daire ararken nelere dikkat etmelisiniz?

18.03.2021 - 18:02 | Son Güncellenme:

Yeni bir daire aramak, bulmak, taşınmak. Bu süreç, hemen hemen herkes için heyecan verici, oldukça yorucu ancak bir o kadar da unutulmaz anılarla doludur. Kiralık daire ararken dikkat etmeniz gereken unsurları aslında sizin ihtiyaçlarınız belirler.

Kiralık daire ararken nelere dikkat etmelisiniz

İşe yakın bir yere mi taşınmak istediniz? Eviniz küçük mü geldi? Depreme karşı dayanıklı bir ev mi bulmak niyetindesiniz?  Ev sahibinizin oğlu mu taşınacakmış ya da ailenize bir bebek mi katılıyor?  

Haberin Devamı

Taşınma nedenleriniz ne ise, onları aklınızda tutarak, emlak sitelerinin filtreleme özelliğinden faydalanabilirsiniz.  Nerede aradığınızı, kaç yıllık daire aradığınızı, kaç odası olmasını istediğinizi ve bütçenizi filtre kutucuklarında seçerseniz boş yere bakmayacağınız seçeneklerle karşılaşmamış olursunuz.

Kiralık dairenizi doğru kriterlerle seçerseniz, yuvanız olacak yer daha çok içinize sinecek, ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Kiralık daire bulduktan sonra aracı ve/veya ev sahibinizle görüşerek kontrat aşamasına geçersiniz. Yıllık kira artış oranı, evin durumunun tespit edilmesi gibi noktaların yer aldığı kontrat standart formatta dahi olsa dikkatlice incelemenizi ve ondan sonra imzalamanızı öneririz.

Haberin Devamı

İçinize sinen bir muhitte, ihtiyaçlarınızı karşılayan bir daireye taşındıktan sonra, çevredeki insanlarla ilişkiler ve diğer öğeler de yaşamınızdaki mutluluğunuza etki edecektir. O nedenle son olarak komşular hakkında bilgi almanızda da fayda vardır. Büyüklerimiz boşuna “Ev alma, komşu al” dememişler değil mi?