Emlak Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatları artacak mı?

18.03.2021 - 18:05 | Son Güncellenme:

2021 yılında planları arasında ev almak olanlar “konut fiyatları ne olacak?”, “konut fiyatları artacak mı, azalacak mı?” sorularıyla yakından ilgileniyor.

Konut fiyatları artacak mı

Yatırımcılar ve oturumluk ev sahibi olmak isteyenler, küresel salgın, ekonomik kriz, faiz oranları ile etkileşim halinde olan konut piyasasında bu yıl nasıl bir eğilim olacak, merak ediyor. Uzmanların tahminlerine göre, konut fiyatlarında %40’a varan oranlarda bir artış söz konusu olacak. Bu nedenle, ev sahibi olmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları öneriliyor. Bu artış beklentisinin dayandığı en büyük nokta ise, inşaat sektöründeki durgunluk. İnşaat sektöründe arz fazla olmayınca, metrekare fiyatlarında da artış yaşanıyor.

Haberin Devamı

İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI DAHA FAZLA

Özellikle ipotekli ev satışlarında geçen yıl büyük bir artış görülürken, bu yıl da ilk el konut satışlarının daha az olması bekleniyor. Faiz oranlarının %1’in altına çekilmesi halinde bir canlılık ümit edilirken, inşaat maliyetlerindeki artışların esas belirleyici olacağı söyleniyor.

ARSA VE ARAZİLERE RAĞBET VAR

Öte yandan, arsa ve arazilere yönelen talebin bu yıl da artması bekleniyor. Merkezlere yakın olan ve gelecekte değer kazanacağı öngörüsüyle alınan arsa ve araziler yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.