Mimarlık Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi

26.06.2023 - 04:48 | Son Güncellenme:

Polisan Kansai Boya, sektör profesyonellerini, mimarları, iç mimarları, üretici firmaları, tasarımcı ve yatırımcıları bir araya getiren Archisign etkinliğinde en yeni ürünlerini mimarlarla buluşturdu.

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi

Polisan Kansai Boya, 8 Haziran’da Fransız Sarayı’nda gerçekleşen etkinlikte sektör profesyonelleri ağırlayarak yüksek sürtünme izi direnci ve kalıcı tam matlığı ile boyada yeni bir çağ açan Elegans Infinity’den mükemmel kapatıcılık ve ekstra metrekare avantajı sunan iç cephe boyası Elegans Soft Mat’a kadar birçok inovatif ve çevreye duyarlı ürününü katılımcılara sundu. Polisan Kansai Boya’nın su bazlı, soft mat, yüksek performanslı, dekoratif, son kat iç cephe boyası Yeni Elegans Soft Mat yüksek kapatıcılığı sayesinde boya sarfiyatını azaltarak minimalizmi sadece estetik anlamda değil işlevsel anlamda da evlerimize taşıyor.

Haberin Devamı

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi

Su bazlı ve kokusuz olmasının yanı sıra düşük VOC özelliği ile iç mekan hava kalitesini koruyan yeni Elegans Soft Mat; 12.5L tek bir kova boya ile 165 metrekare alan boyayarak işlevsel sürdürülebilirliğe destek oluyor. Yeni Elegans Soft Mat; maksimum silinebilirliği ve uzun ömürlü yapısı sayesinde yeniden boyama ihtiyacını da azaltarak uzun seneler aynı doku ve renklerde duvarlar sunuyor. Polisan Kansai Boya, Mental Design Works Mimarlık’ın Yüksekdağ Çamlıca Konakları Projesi ile Archisign etkinliğinin proje sergisinde de yer aldı. Yatay mimari anlayışı ve göz alıcı premium detaylarla inşa edilen Yüksekdağ Çamlıca Konakları’nın iç ve dış cephe boyaları Polisan Kansai Boya’nın yüksek performanslı, inovatif ve çevreye duyarlı ürün ailesinden seçildi.

Haberin Devamı

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi
Roca’ya Red Dot 2023 Tasarım Ödülü

Dünyanın lider banyo üreticilerinden Roca, Nu armatür koleksiyonu ve In-Wash® Ona ile prestijli tasarım ödülü olan Red Dot 2023’e layık görüldü. Geliştirdiği ürünlerde tasarımı odağına alan ve bugüne kadar birçok ödülün sahibi olan Roca, tasarım dünyasının saygın ödüllerinden iki ödül alarak bu alandaki başarısını tescilledi. Özgün canlı renkleriyle dikkat çeken Nu armatür koleksiyonu, Studio Inma Bermudez tarafından tasarlandı. Koleksiyon sektörde benzeri bulunmayan mavi, yeşil, bal sarısı gibi renkleriyle günlük yaşama neşe ve yaratıcılık getiren bir görsel ifadenin saflığını temsil ediyor. Tümü uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen ve üstün hijyen standartlarını garanti eden In-Wash® Ona ise Roca Design Center ve Nacar Design tarafından geliştirildi.

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi

Dünyanın en köklü ve prestijli ödülüne yeniden layık görüldükleri için çok gururlu olduklarını belirten Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, "Roca olarak en iyi kullanıcı deneyimini sunmak için kalite ve tasarım en önemli konu başlıklarımız arasında yer alıyor. Bu çerçevede dünyaca ünlü mimar ve tasarımcılar ile iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Yenilikçi bakış açısıyla geliştirilen ürünlerle marka portföyümüze özgün ve işlevsel çözümler ekliyoruz. Tasarım dünyasının takdirini almış olan bu yenilikçi ürünlerin, Türkiye pazarında da sevilmesini ve kullanılmasını umuyorum” diye konuştu. Tasarım, sürdürülebilirlik ve inovasyonu önceliğinde tutan Roca, 2019 ve 2022 yıllarında Red Dot Tasarım Yarışması’nda 4 ayrı ödüle layık görülmüştü. 2009 yılından bu yana en prestijli tasarım ve iletişim yarışmalarından bugüne kadar 57 ödül alarak başarısını taçlandıran Roca, Red Dot 2023 Tasarım Ödülleriyle toplam ödül sayısını 59’a yükseltti.

Haberin Devamı

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi
IGLO Architects’e Özel Mansiyon Ödülü

Bugüne kadar farklı sektörlerden gelen müşterileri için Türkiye'deki birçok şehirde ve yurt dışında mimari tasarım, proje ve uygulama alanlarında hizmet veren, mimarlık alanında işlevsel tasarımlar ve uygun maliyetli çözümler üreten, Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu liderliğindeki IGLO Architects, Kocaeli Dilovası’nda Türkiye’ye yatırım yapan Tayvanlı paslanmaz çelik firması YC INOX için tasarlandığı YC INOX Üretim ve Yönetim Binası projesi ile Architizer A+ Awards 2023’te “Factories & Warehouses’’ kategorisinde Özel Mansiyon ödülüne layık görüldü. 2013'den beri düzenlenen Architizer A+Awards’ta mimari, tasarım, teknoloji, emlak, moda ve daha fazlası gibi çeşitli alanlardan kategorilerinde üretilen güncel tasarımlar değerlendiriliyor. Architizer'ın temel misyonu, tasarımcıları yapı ürünü üreticileriyle buluşturarak ve ilham verici içerikleri, ödül programları, yarışmaları ve dünyanın en iyi mimarisine ışık tutan küresel erişimleri aracılığıyla mimarları onurlandırmak, mimarları daha iyi binalar, daha iyi şehirler ve daha iyi bir dünya inşa etmek için ihtiyaç duydukları araçlarla buluşturmaktır. Ödül alan tüm projeler A+Awards, 7 milyondan fazla güçlü izleyici kitlesiyle, dünyanın en büyük çevrimiçi mimarlar topluluğu olan Architizer.com'da canlı olarak yayınlanacak. Architizer A+ Awards 2023’te “Factories & Warehouses” kategorisinde ödül alan YC Inox projesi ile IGLO Architects’in yapının tasarım kurgusundaki ana hedefleri; çalışanlarının nitelikli ve prestijli bir ortamda verimli ve istekli çalışabilmesi, üretim ve yönetim bağlantılarının kolaylığı, enerji verimliği, sürdürülebilirlik, atık yönetimi, proses akışının optimizasyonu kriterlerini sağlamak olmuş. Ayrıca yapının giriş açıları, mekansal ilişkileri, form ve renk seçimleri, doğa öğelerinin kullanımı gibi kriterler, verimli ve iyi ilişkilerin kurulmasına teşvik etmek amacıyla firmanın önemsediği Feng Shui kurallarına uygun olarak biçimlenmiş.

Haberin Devamı

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi
Avantgarde Yalıkavak, Wangan Studio ile Yenilendi

Haberin Devamı

Yalıkavak’ın mucizevi koylarından Küdür’de kendine özel plajı ve inci beyazı kumlarında yazın huzurunu yaşamak isteyenlerin gözde durağı Avantgarde Yalıkavak, bölgenin mimari tarzından esinlenen, doğanın sade gücünü yansıtan malzeme seçkisiyle Wangan Studio tarafından yenilenen 32 odasıyla misafirlerine huzurlu ve unutulmaz bir dinlence sunmaya hazır. Özenle seçilen el yapımı mobilyaların yerel ve doğal dokularla buluştuğu, dingin aydınlatmalardan, doğal ahşapların hayat verdiği yüzeylere kadar daha birçok ayrıntıyı bir araya getiren yeni tasarımlar Wangan Studio imzası taşıyor. Avantgarde Yalıkavak’ın denize nazır ve begonvillerle günü karşılayan bahçesine açılan odalarının her biri, genişliği, sade tasarımı ve konforuyla kusursuz ve aile dostu bir tatil vaat ediyor. Deniz ve havuz manzaralı özel suite ve 32 deluxe odanın sade tasarımıylla buluşan çağdaş sanat eserleri ise tüm mekanda hissedilen bir sanat galerisi ruhunu yaşatıyor.

Polisan Kansai Boya Archisign Etkinliğindeydi

Mermer zemin ve yumuşak aydınlatmalarla stil sahibi odalar tasarlayan Wangan Studio, geniş, lüks ve konforlu bir deneyim yaşatmayı amaçladı. Odalarda sade renklerdeki mobilyalarla ahşap detaylardaki yalınlığı, berjer koltuklar veya aksesuarlarda kullanılan canlı renklerin uyumlu kontrastı da ayrı bir detay olarak öne çıkıyor. Fonksiyon ile tasarımın harmanlanarak işlendiği banyo tasarımları ise yepyeni bir ferahlık hissi yaşatıyor. Denize birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunan odalar, misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Avantgarde Yalıkavak, 2012’den bu yana Ege Denizi’nin el değmemiş gizli bir bölgesinde, Küdür Koyu’nda huzurlu aile tatili beklentisindeki misafirlerini ağırlıyor. Her yıl Nisan ve Ekim ayları arasında hizmet veren iki katlı otel, yemyeşil bahçesi, özel plajı ve güneşlenme terası, yetişkinler ve çocuklar için açık yüzme havuzları, seçkin Ace restoranı, şık lounge ve barı, spa ve sağlık merkezi, fitness ve pilates alanı, kültürel lounge alanı, özel şarap mahzeni, eğitici çocuk oyun kulübü ve Bodrum için alışılmadık derecede geniş, incelikli bir zevkle tasarlanmış 32 adet Deniz Manzaralı Süit Oda ve Bahçe Manzaralı Deluxe Oda seçenekleriyle minimal bir mimarinin dinginliğini sunuyor. Avantgarde Yalıkavak, sakin ve huzurlu bir ortam içerisinde konfor ve rahatlık arayan konuklarının beklediği tüm lüks hizmet ve imkanları bir arada sağlıyor.